«Φτάνει πια»: Παμμακεδονική προς αυστραλιανά ΜΜΕ για την χρήση ονομασίας Σκοπίων

Newsroom Newsroom

«Φτάνει πια»: Παμμακεδονική προς αυστραλιανά ΜΜΕ για την χρήση ονομασίας Σκοπίων

«Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία ανταπόκριση από τα ΜΜΕ της χώρας, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Την επόμενη εβδομάδα σκοπεύουμε να καταθέσουμε καταγγελία στο Συμβούλιο Τύπου (Australian Press Council) και στην Αρχή Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Australian Communication and Media Authority)» είπε στο «Νέο Κόσμο» ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτωρίας, κ. Παναγιώτης Ιασωνίδης.

O ομογενειακός οργανισμός, με επιστολή του σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας, ζήτησε από τους δημοσιογράφους και τις διευθύνσεις τους να σεβαστούν τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και την επίσημη θέση της αυστραλιανής κυβέρνησης, που δεν αναγνωρίζουν ως ονομασία των Σκοπίων, το «Μακεδονία» και να σταματήσουν να αποκαλούν την γείτονα προς την Ελλάδα χώρα, με αυτό.

«Κάθε τρεις και λίγο, βλέπουμε ότι όταν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας αναφέρονται στα Σκόπια την αποκαλούν με το όνομα 'Μακεδονία' και αυτό είναι αντίθετο, όχι μόνο με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά και με την επίσημη θέση της Αυστραλιανής κυβέρνησης και όλων των κομμάτων της χώρας. Το γεγονός ότι τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν το όνομα που τα Σκόπια αυθαίρετα έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν, δείχνει την έλλειψη σεβασμού εκ μέρους των ΜΜΕ, όχι μόνο προς την εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας, αλλά και προς την ελληνική ιστορία και ομογένεια της Αυστραλίας» αναφέρει η επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης.

«Η χρήση του λανθασμένου ονόματος έχει ως άμεση συνέπεια τη στοχοποίηση της ελληνικής ομογένειας της Αυστραλίας, καθώς αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί εντυπώσεις αλυτρωτισμού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Αυτού του είδους η στοχοποίηση αντιτάσσεται στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ κλονίζει παράλληλα τις σχέσεις των δύο εθνοτήτων και καλλιεργεί εντάσεις μεταξύ τους και στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της Αυστραλίας» τονίζει η επιστολή.

Η επιστολή εστάλη την Πέμπτη και, όπως ανέφερε ο κ. Ιασωνίδης, μέχρι την Πέμπτη το βράδυ δεν υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους των ΜΜΕ. Ανέφερε, εντούτοις, ότι η Παμμακεδονική έχει δημιουργήσει μία επιτροπή συμπαροίκων που έχουν επιφορτιστεί με το να παρακολουθούν από εδώ και πέρα τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ κάθε Πολιτείας αποκαλούν τα Σκόπια και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Να αναφέρουμε ότι παρόμοια κίνηση εκ μέρους της Παμμακεδονικής είχε γίνει και στο παρελθόν, αλλά απέτυχε. Ο κ. Ιασωνίδης, πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της συγκεκριμένης προσπάθειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved