Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Porter στη Βάρνα

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό Porter στη Βάρνα

Το αμερικανικό καταδρομικό Porter (USS Porter, DDG-78), της σύνθεσης του έκτου Αμερικανικού Στόλου, κατέπλευσε από τις 8 ως τις 10 Ιουνίου στο βουλγαρικό λιμάνι της Βάρνας, στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αντιτορπιλικό που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους ‘Τόμαχοκ’ και το αντιπυραυλικό σύστημα ‘Αιγίς’ στις 9 Ιουνίου προσκάλεσε τους εκπροσώπους του βουλγαρικού Τύπου για μια γνωριμία με το πλοίο.

Κατώτερος αξιωματικός ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα οπλικά συστήματα του πλοίου, τους έδειξε τη γέφυρα, τις βάρκες του πλοίου, τον εξοπλισμό του για δραστηριότητες στο πέλαγος καθώς και το ελικοδρόμιο.

Στη συνέχεια η πλοίαρχος β΄ βαθμού Andria Slough ανέγνωσε μια σύντομη δήλωση. Αναφέρθηκε στη φιλοξενία των αρχών της Βάρνας και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Βούλγαροι στο ΝΑΤΟ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Πλοίαρχος δήλωσε ότι το πλήρωμα του Porter είναι περίπου 300 άτομα, το ένα τρίτο των οποίων είναι γυναίκες που εκτελούν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων στο πλοίο.

Η ίδια είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ναυτικής Ακαδημίας και έχει 18 χρόνια υπηρεσίας, έχει υπηρετήσει σε πέντε πολεμικά πλοία και στα δύο τελευταία είχε χρέη βοηθού πλοιάρχου και πλοιάρχου

Σχετικές ειδήσεις