Οι Αμερικανοί μεταφέρουν τα πυρηνικά όπλα από την Τουρκία στη Ρουμανία

Newsroom Newsroom

Οι Αμερικανοί μεταφέρουν τα πυρηνικά όπλα από την Τουρκία στη Ρουμανία

Στη βάση "Ντεβέσελου- Deveselu" στη Ρουμανία, άρχισαν να αποσύρουν τα πυρηνικά όπλα τους από την Τουρκία οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της EurActiv από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενη δικές της πηγές.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα από την Τουρκία προς τη Ρουμανία, εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας».

Σύμφωνα με την EurActiv «η επιχείρηση είναι δύσκολη», τόσο από τεχνικής, όσο και από πολιτικής άποψης. «Δεν είναι εύκολο να μεταφερθούν 20 πυρηνικές βόμβες» αναφέρει μία από τις πηγές της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας αρνήθηκε σθεναρά την πληροφορία ότι η χώρα έχει γίνει τόπος αποθήκευσης των πυρηνικών των ΗΠΑ.

«Σε απάντηση στο αίτημά σας, το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει σθεναρά τις πληροφορίες που αναφέρονται», έγραψε ο εκπρόσωπος.

Ανεπιβεβαίωτα επίσημα στοιχεία, πάντως, αναφέρουν ότι στην αεροπορική βάση «Ιντσιρλίκ» στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, από τον Ψυχρό Πόλεμο, έχουν τοποθετηθεί – αποθηκευθεί περίπου 50 μονάδες των τακτικών πυρηνικών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μετά την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος, οι αρχές συνέλαβαν τον διοικητή της βάσης για ύποπτες διασυνδέσεις με τους πραξικοπηματίες και απαγόρευσαν προσωρινά τις πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών από και προς το Ιντσιρλίκ.

Η ρουμανική βάση Ντεβέσελου είναι μια νέα τοποθεσία της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, που προκαλεί σοβαρή τριβή στις σχέσεις με τη Ρωσία, όπως σημειώνει το EurActiv.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved