Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η ελληνοαμερικάνικη οργάνωση HANAC τίμησε διακεκριμένο ομογενή αρχιτέκτονα

Η ελληνοαμερικάνικη οργάνωση HANAC τίμησε διακεκριμένο ομογενή αρχιτέκτονα

Στον Ελληνοαμερικανό αρχιτέκτονα Σάκη Γιάκα, συνεταίρο της SLCE Architects, απένειμε η HANAC (Hellenic-American Neighborhood Action Committee) το βραβείο “Πρόσωπο της Χρονιάς” για το 2016, ενώ τίμησε ως “Εθελόντρια της Χρονιάς” την Αιλίν Μπέικερ, στη διάρκεια του 44ου ετήσιου γκαλά της το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου στο “The Mandarin Oriental” στο Μανχάτταν.

Γεννημένος στην Αθήνα της Κατοχής το 1944 και με ρίζες στη Σάμο, τη Μακεδονία και τη Σμύρνη, ο Σάκης Γιάκας είναι τρίτης γενιάς αρχιτέκτονας με αξιόλογη επαγγελματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Είναι δε αυτός που σχεδίασε το “George T. Douris Tower” στην Αστόρια, ενώ θα αναλάβει και το νέο κτίριο της HANAC που πρόκειται να θεμελιωθεί εντός του 2017 στο Φλάσινγκ.

Ο π. Νικόλαος Ανκτιλ, ιερατικώς προϊστάμενος της Αγίας Τριάδας στο New Rochelle, ανέπεμψε την εναρκτήρια προσευχή και ευχαρίστησε το Θεό για “το δώρο της HANAC”, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός κωμικός Basile.

Ο αντιπρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης, Γιώργος Μιχάλτσης, καλωσόρισε τους περίπου 400 συνδαιτυμόνες, ανάμεσά τους ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνος Κουμπαράκης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Πρέσβης Βασίλης Φιλίππου, η πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Αραβέλλα Σιμωτά, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης και η Εισαγγελέας της κομητείας του Νάσο, Μαγδαληνή Σίγκα, ευχαριστώντας τους για την σταθερή υποστήριξή τους στη HANAC.

Σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου πρόκειται να θεμελιωθεί το νέο οκταώροφο κτίριο της HANAC στην Κορόνα με 68 διαμερίσματα σε προσιτές τιμές για ηλικιωμένους, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να εγκαινιαστεί και το πέμπτο κατά σειρά κτίριο της HANAC στο Φλάσινγκ το οποίο όταν ολοκληρωθεί -υπολογίζεται μέσα στο 2019- θα διαθέσει 232 διαμερίσματα σε οικογένειες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, καθώς και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με την κ. Ντούρη, περίπου δεκαπέντε χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τα οικονομικά προσιτά διαμερίσματα που διαθέτει η HANAC.

Σχετικές ειδήσεις