Τουρκία: Έλλειψη πιλότων στην πολεμική αεροπορία

Newsroom Newsroom

Τουρκία: Έλλειψη πιλότων στην πολεμική αεροπορία

Το μεγαλύτερο έλλειμμα προσωπικού παρουσιάζεται στην τουρκική πολεμική αεροπορία μετά το πραξικόπημα.

Μετά την 15η Ιουλίου (αποτυχημένο πραξικόπημα), έγινε ορατή η έλλειψη πιλότων στην πολεμική αεροπορία.

Ο τουρκικός στρατός, προσβλέπει στη εκπαίδευση 36 στρατιωτικών που υπηρετούν σε αεροπορικές βάσεις. Ήδη έχει προβεί σε ερωτήσεις σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων «θέλετε να γίνετε πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών;».

Σύμφωνα με την απογραφή των αεροσκαφών, υπάρχουν 290 πολεμικά, 83 αποστολών, 65 εξερεύνησης και 7 ανεφοδιασμού καυσίμων. Ο τουρκικός στόλος είναι από τους μεγαλύτερους στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά ο αριθμός των μάχιμων πιλότων έχει πέσει πολύ κάτω από το όριο.

Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 2 πιλότοι ανά μαχητικό αεροσκάφος, ο ρυθμός μείωσης των Τούρκων πιλότων απειλεί την ασφάλεια της χώρας, αφού έχουμε φθάσει στο 0,8 πιλότους ανά αεροσκάφος στην Τουρκία, γράφει το δημοσίευμα.

Πάνω από 300 πιλότοι τα τελευταία χρόνια έχουν απολυθεί από την τουρκική πολεμική αεροπορία και εργάζονται σε δημόσια ή ιδιωτικά αεροσκάφη.

Η έλλειψη έγινε εμφανής, στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», αλλά και στην επιχείρηση της Μοσούλης κατά του ISIS και κατά του PKK από αέρος. Είναι απαραίτητη ανάγκη να εισαχθούν νέοι πιλότοι για να υποστηριχθεί η πολεμική αεροπορία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ως πρώτη λύση είναι η επιστροφή των συνταξιούχων πιλότων, καθώς και η μετακίνηση από τη χωροφυλακή ή το ναυτικό στην πολεμική αεροπορία.

Ήδη οι πρώτοι 11 από τη Διοίκηση του Στρατού, 7 από τη Ναυτική Διοίκηση και 7 από τη Στρατοχωροφυλακή και άλλοι 11 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εκπαιδευτούν ως πιλότοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Haberler.

Aπόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved