Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«The Australian»: Ο Ελληνοαμερικανός που «τρομάζει» την Αυστραλία

«The Australian»: Ο Ελληνοαμερικανός που «τρομάζει» την Αυστραλία

Σε «κατάσταση συναγερμού» βρίσκεται η αυστραλιανή κυβέρνηση από το ενδεχόμενο η Χίλαρι Κλίντον να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και να διορίσει υπουργό της τον ελληνικής καταγωγής, Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεδρικής εκστρατείας της.

Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «The Australian», που προσθέτει ότι ο κ. Ποντέστα είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και πολέμιος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα.

Μάλιστα, όπως προκύπτει και από στοιχεία που δημοσίευσε το WikiLeaks έχει κάνει και σχετική εκστρατεία στο θέμα αυτό που «αγγίζει» και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ποντέστα εδώ και 20 χρόνια αναπτύσσει στρατηγική για την απαγόρευση του ρυπογόνου άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και προσπάθησε να εμποδίσει την επένδυση ύψους 16 δις δολαρίων σε ανθρακωρυχείο του Κουίνσλαντ.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η Αυστραλία στηρίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την παραγωγή της ηλεκτρικής της ενέργειας στον άνθρακα υπάρχει φόβος ότι αν ο κ. Ποντέστα καταλάβει σημαντικό κυβερνητικό αξίωμα στην κυβέρνηση Κλίντον, θα πληγούν καίρια αυστραλιανά οικονομικά συμφέροντα.

«Ο κ. Ποντέστα έχει ξεπεράσει κάθε όριο» σχολίασε αυστραλιανή κυβερνητική πηγή επί του θέματος.

Ο Τζον Ποντέστα γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1949 στο Σικάγο από την Ελληνίδα Μαίρη Κοκόρη, και τον ιταλικής καταγωγής Τζον Ντέιβιντ Ποντέστα. Η καταγωγή της μητέρας τού επικεφαλής της εκστρατείας της κ. Κλίντον είναι από την Αρκαδία της Πελοποννήσου, ενώ η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο όπου και γνώρισε τον πατέρα του Τζον στο εστιατόριο που διατηρούσε ο δικός της πατέρας, στο οποίο ήταν πελάτης ο μελλοντικός σύζυγός της.

Ενώ ο Τζον Ποντέστα είναι εν ενεργεία Καθολικός όπως ο πατέρας του, δεν έχει απαρνηθεί την θρησκεία της μητέρας του, καθώς είναι γνωστό πως ως σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα μέχρι το 2015 διατηρούσε στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο εικόνες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι «New York Times», μάλιστα, αναφέρουν σε παλαιότερο άρθρο τους ότι ο ίδιος λατρεύει να μαγειρεύει τα ελληνικά φαγητά που του έμαθε η μητέρα του.

Στα τέλη Ιουλίου του 2016, με αφορμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στην Φιλαδέλφεια είχε γράψει στο Twitter: «Η Ελληνίδα μητέρα μου θα είναι πραγματικά χαρούμενη που ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα παραβρεθεί απόψε στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών».

Απόδοση Ν. Κόσμος Αυστραλίας

Σχετικές ειδήσεις