Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τέσσερις Έλληνες στους 100 πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας

Τέσσερις Έλληνες στους 100 πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας

Στη λίστα BRW Young Rich List που περιλαμβάνει τους πλουσιότερους νέους Αυστραλούς για το 2016, ξεχωρίζουν και τέσσερις δικοί μας.

Η νέα γενιά ομογενών κατακτά το όνειρό της στην Αυστραλία.

Στην 17η θέση βρίσκεται ο Νίκος Γεωργαλής με περιουσία 144 εκατ. δολαρίων. Ο Γεωργαλής θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους κτηματομεσίτες στην Καμπέρα, είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Geocon, μιας μεγάλης οικοδομικής εταιρείας, ενώ η ομάδα του κατασκευάζει το ψηλότερο κτίριο κατοικιών στην Καμπέρα, το Wayfarer, στην περιοχή Belconnen. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Abode Apartment Hotels. Ο Γεωργαλής διπλασίασε σε έναν χρόνο την περιουσία του, καθώς στην περυσινή λίστα βρισκόταν στην 36η θέση με 72 εκατ. δολάρια.

Ακολουθεί στην 27η θέση με 84 εκατ. δολάρια ο Τιμ Δημητρίου, επικεφαλής των επιχειρησιακών λειτουργιών της Acquire ανά τον κόσμο που έχει βοηθήσει στην επέκταση της ταχείας ανάπτυξης της εκπαίδευσης και της εργασίας των υπηρεσιών της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βοήθησε επίσης στην ίδρυση της επιχείρησης πριν από τρία χρόνια, με τον Jesse Sahely, τον Damien Dau και τον John Wall. Ο Δημητρίου πέρυσι ήταν στην 33η θέση με περιουσία 73 εκατ. δολαρίων.

New entry στη λίστα αποτελεί ο Κώστας Δρακόπουλος. Ο νεαρός επιχειρηματίας συσκεύαζε πακέτα για την Nike και την Fila, έχοντας εγκαταλείψει τις σπουδές του στις κατασκευές, αλλά σε ηλικία 20 ετών αποφάσισε να επιστρέψει. Βρίσκεται στην 42η θέση με περιουσία 60 εκατ. δολαρίων. Η πρώτη του δουλειά ήταν στις Κατασκευές Buxton και στο Hickory Group. Το 2006 ίδρυσε την κατασκευαστική Drakk. Η εταιρεία χτίζει μικρά διαμερίσματα και τα project κυμαίνονται από $5 έως $30 εκατομμύρια.

Ανάμεσα στους επιτυχημένους νέους Έλληνες της διασποράς ξεχωρίζει και μια γυναίκα. Η Kayla Itsines και ο αρραβωνιαστικός της έχουν χτίσει μια αυτοκρατορία στον τομέα του fitness. Είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα και βρίσκεται στην 51η θέση με περιουσία $46.00 εκατομμύρια. Το 2014 το ζευγάρι ίδρυσαν την εταιρεία The Bikini Body Training, χρησιμοποιώντας το Instagram για να προωθήσουν την επιχείρηση τους. Τα social media οδήγησαν την εταιρεία τους σε μεγάλη ανάπτυξη και η Kayla έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, ενώ ήταν ανάμεσα στους 30 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στο Ίντερνετ σύμφωνα με τους Time's. Το application τους Sweat with Kayla κοστίζει 55 δολάρια και μόνο στις συσκευές Android, έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο downloads.

Σχετικές ειδήσεις