Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία- Τουρκία: Αναθέρμανση στρατιωτικο- τεχνικής συνεργασίας

Ρωσία- Τουρκία: Αναθέρμανση στρατιωτικο- τεχνικής συνεργασίας

Η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία με την Τουρκία, αναφέροντας ότι και η ενδεχόμενη παράδοση συστήματος αεράμυνας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στο πεδίο της συνεργασίας των δύο χωρών.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντρ Φομίν, προσθέτοντας ότι οι παραδόσεις συστημάτων αεράμυνας είναι ένα θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα των συζητήσεων για στρατιωτική συνεργασία.

Ο Φομίν σε συνέντευξή του στο Ίντερφαξ, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους η Μόσχα και η Άγκυρα θα έχουν συναντήσεις για τη διακυβερνητική στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία. Θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό ημερομηνίας και του τόπου διεξαγωγής των συνεδριάσεων.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι γίνεται επανεκκίνηση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας των δύο χωρών, που είχε ανασταλεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, πέρσι τον Νοέμβριο.

Το θέμα της αναθέρμανσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Οκτωβρίου, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.