Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συνελήφθη ομογενής γιατρός για παράνομη διακίνηση οξυκωδόνης

Συνελήφθη ομογενής γιατρός για παράνομη διακίνηση οξυκωδόνης

Ο ομογενής γιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης, 69 ετών, συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές Αρχές με την κατηγορία της συνομωσίας διακίνησης και κατοχή με πρόθεση διακίνησης, οξυκωδόνης (oxycodone).

Φέρεται να έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης, συνολικά 2,4 εκατ. χαπιών, σε περίοδο 5 ετών.

Τα αναγραφόμενα στο κατηγορητήριο επεσήμανε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχετικό του ανακοινωθέν, είναι απλώς κατηγορίες και ο εναγόμενος τεκμαίρεται ως αθώος εκτός και αν -ή μέχρι να- αποδειχθεί ένοχος.

H οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των Αρχών, είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης (Department of Justice, U.S. Attorney’s Office Southern District of New York), ανέφερε ότι ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της περιφέρειας της Νότιας Νέας Υόρκης, κ. Πριτ Μπαράρα (United States Attorney for the Southern District of New York), ο κ. Τζέιμς Χαντ (Special Agent in Charge of the U.S. Drug Enforcement Administration’s New York Division), ο κ. Τζέιμς Ο’ Νιλ (Commissioner of the New York City Police Department) και η κ. Μαρία Βούλο «ανακοίνωσαν την σύλληψη του Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, γιατρού με άδεια από την Πολιτεία, ο οποίος έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνη (oxycodone), συνολικά 2,4 εκατ. χαπιών, σε περίοδο 5 ετών».

Ο Λαμπράκης συνελήφθη την Πέμπτη σε σχέση με την κατηγορία και επρόκειτο να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή (U.S. Magistrate Judge), Τζέιμς Λ. Κοτ.

Ο 69χρονος ομογενής διατηρούσε ιατρείο στην Τζαμέικα (175-61 Hillside Ave) και στην Αστόρια (32 – 76 31 St.).

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις