Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής παρενόχλησε γυναίκα εν ώρα πτήσης-Απίστευτη η δικαιολογία του!

Ομογενής παρενόχλησε γυναίκα εν ώρα πτήσης-Απίστευτη η δικαιολογία του!

Ο επιβάτης αεροπορικής πτήσης, Κρις Καραδήμας, ο οποίος φέρεται το 2015 να παρενόχλησε την γυναίκα που είχε δίπλα του, ισχυρίζεται πως το περιστατικό συνέβη ως απότοκο του καθεστώτος της υπνικής άπνοιας στο οποίο βρισκόταν, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

«Από τη στιγμή που τα καθίσματα είναι τόσο κοντά το ένα με το άλλα, μπορώ με βεβαιότητα να κατανοήσω πώς συνέβη αυτή η παρεξήγηση», δήλωσε -υπερασπιζόμενος τον κ. Καραδήμα- ο εμπειρογνώμονας επί των παθήσεων του ύπνου Δρ Τζον Πένεκ, όπως αναφέρει η «New York Post».

O 57χρονος ομογενής από το Μπρούκλιν, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, ζητάει από τον δικαστή να επιτρέψει στον κ. Πένεκ να καταθέσει στη δίκη του, ώστε να ανατρέψει τις κατηγορίες της καταχρηστικής σεξουαλικής επαφής και της απλής επίθεσης, με τις οποίες είναι αντιμέτωπος.

Ο κ. Καραδήμας κατηγορείται πως θώπευσε μια γυναίκα στα στήθη και το πρόσωπο ενώ καθόταν δίπλα της στην πτήση «Delta Flight 45» από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο «JFK» της Νέας Υόρκης, τον Ιούλιο του 2015.

Η υπεράσπιση ισχυρίζεται πως ο κ. Καραδήμας πιθανόν δεν είχε τις αισθήσεις του πριν την φερόμενη θώπευση, καθώς βρίσκονταν σε «κατάσταση σύγχυσης μερικής αφύπνισης», η οποία σχετίζεται με την υπνική άπνοια και είχε προκληθεί από την κατανάλωση φαρμάκων.

«Συνεπώς, αν το δικαστήριο συμπεράνει πως πιθανόν δεν είχε συνείδηση (ή βρίσκονταν σε κατάσταση σύγχυσης μερικής αφύπνισης) λόγω υπνικής άπνοιας ή/και υπό την επήρεια φαρμάκων κατά τον χρόνο που άγγιξε την καταγγέλλουσα, τότε θα πρέπει πιθανόν να αναγκαστεί να τον κηρύξει αθώο γι’ αυτές τις κατηγορίες», έγραψε στα δικαστικά έγγραφα ο δικηγόρος του κ. Καραδήμα, Μάθιου Γκαλούτζο (Matthew Galluzzo).

Ο κ. Πένεκ πραγματοποίησε δίωρη συνεδρία με τον κ. Καραδήμα και συμπέρανε πως πιθανώς αποκοιμήθηκε και τότε «χωρίς πρόθεση» άγγιξε το θύμα, αφού του έπεσε το μαξιλάρι του και η κουβέρτα του, σύμφωνα με την αγωγή.

Οι κατήγοροι εναντιώνονται στο να επιτραπεί στον κ. Πένεκ να καταθέσει, λέγοντας πως δεν έχει τα τυπικά προσόντα για να προχωρήσει στην εξαγωγή τέτοιων συμπερασμάτων, γράφει η «Post».

Ο κ. Πένεκ «επιδιώκει να χαρακτηρίσει και να υποβαθμίσει την από πρώτο χέρι και προσωπική κατάθεση του θύματος», λέγοντας πως το θύμα «παρεξήγησε» την συμπεριφορά του κ. Καραδήμα, έγραψε η αντιεισαγγελέας Τάνια Χατζάρ (Tanya Hajjar).

Ο κ. Γκαλούτζο δήλωσε στην «Post» πως ο πελάτης του ήταν «εντελώς τρομοκρατημένος όταν ενημερώθηκε για τις κατηγορίες». «Αν άγγιξε κάποιον ακατάλληλα, τότε ήταν ατύχημα για το οποίο θα απολογηθεί ειλικρινώς», είπε ο κ. Γκαλούτζο. «Είμαι αισιόδοξος πως το δικαστήριο θα κατανοήσει και θα συμφωνήσει όταν ακούσει όλα τα στοιχεία στην δίκη», πρόσθεσε.

Πηγές που επικαλείται η νεοϋορκέζικη εφημερίδα θέλουν τον κ. Καραδήμα να έχει διευθύνσεις κατοικιών στο Μπρούκλιν και στο Χάμπτον Μπέις, ενώ η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου, όπως διαβάζουμε στο Εθνικό Κήρυκα Ν. Υόρκης.

Σχετικές ειδήσεις