Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

NY Times: Ρεπουμπλικανοί θεωρούν παράγοντα σταθερότητας τον ομογενή Πρίμπους

NY Times: Ρεπουμπλικανοί θεωρούν παράγοντα σταθερότητας τον ομογενή Πρίμπους

Ο ομογενής Ράινς Πρίμπους, προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι καθοριστικός παράγοντας σταθερότητας στο Λευκό Οίκο, πιστεύουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Θα είναι ένας άνθρωπος που θα καναλιζάρει τον θυελλώδη τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και λειτουργεί ο νέος πρόεδρος και θα τον οδηγήσει σε μια φυσιολογική διακυβέρνηση, γράφουν οι «New York Times».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο χειρισμός της υπόθεσης γύρω από την απόφαση των Ρεπουμπλικανών βουλευτών να καταργήσουν το Γραφείο Δεοντολογίας του Κογκρέσου. Μετά την απόφαση, ο Πολ Ράιαν, ο οποίος αντιτίθετο στην κατάργηση, πήρε τηλέφωνο τον κ. Πρίμπους και του ζήτησε να διαμεσολαβήσει ώστε να τοποθετηθεί δημόσια ο Τραμπ κατά της απόφασης.

Ο κ. Τραμπ επέκρινε την κατάργηση της επιτροπής μέσα από το Twitter, με αποτέλεσμα οι βουλευτές να πάρουν την απόφασή τους πίσω την επόμενη κιόλας ημέρα.

Το βάρος της ευθύνης για τον ομογενή πολιτικό από το Ουισκόνσιν είναι τεράστιο, καθώς δεν έχει προηγούμενη εμπειρία σε σημαντικό κυβερνητικό πόστο, παρά το ότι διατελεί πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών.

Αντ’ αυτού έχει συγκεντρώσει τη δύναμή του «φλερτάροντας» με πλούσιους χορηγούς για λογαριασμό των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, τείνοντας να αμβλύνει τα παράπονα των 168 μελών της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών και να παρακολουθεί στενά τη δική του σελίδα στο Wikipedia, αναφέρουν οι «NYT».

Ο Χέιλεϊ Μπάρμποουρ, πρώην κυβερνήτης του Μισισιπί και πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, δήλωσε ότι ο κ. Πρίμπους είναι ο μόνος επικεφαλής προσωπικού, ευέλικτος και καιροσκόπος, που θα μπορούσε να πετύχει στην Ουάσιγκτον, η οποία θα κυβερνάται από τον κ. Τραμπ και θα είναι διασπασμένη από τις κομματικές συγκρούσεις.

«Δεν θα υπάρχει περίοδος χάριτος και η Αριστερά έχει αποφασίσει ότι πρόκειται να αντιτεθεί σε οτιδήποτε κάνει ο κ. Τραμπ», είπε ο κ. Μπάρμποουρ. «ο Ράινς οφείλει να προσπαθήσει να βοηθήσει τον νέο πρόεδρο να πετύχει και ο νέος πρόεδρος δεν είναι όπως οι προηγούμενοι πρόεδροι οποιουδήποτε κόμματος», πρόσθεσε με νόημα.

Ο κ. Πρίμπους θα εισέλθει στον Λευκό Οίκο γνωρίζοντας πως ο κ. Τραμπ ευνοεί ένα είδος διαχείρισης που στρέφει τον ένα κορυφαίο του σύμβουλο ενάντια στον άλλο ώστε κανείς να μην συγκεντρώνει πάνω του υπερβολική εξουσία, ενώ έχει μοιράσει την εξουσία σε πέντε ανθρώπους: τον κ. Πρίμπους, τον Στίβεν Μπάνον που θα είναι επικεφαλής στρατηγικής, την στενή του σύμβουλο Κελιάν Κόνγουεϊ, τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τον Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος φαίνεται πως θα είναι ανώτερος μεταξύ ίσων.

«Ο Ράινς έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του», είπε ο κ. Ρότζερ Στόουν, μακροχρόνιος πολιτικός σύμβουλος του κ. Τραμπ και συχνά επικριτής του κ. Πρίμπους.

«Τελικά, είναι δουλειά του προσωπάρχη να δημιουργήσει μια τακτική διαδικασία κατά την οποία παρουσιάζονται στον πρόεδρο όλες οι αντιτιθέμενες απόψεις ώστε η απόφασή του να είναι βασισμένη στις καλύτερες δυνατές πληροφορίες», δήλωσε ο Τζόσουα Μπόλτεν, ο οποίος διετέλεσε ως προσωπάρχης του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Αλλά, ακόμα και ο κ. Μπόλτεν παραδέχθηκε ότι τίποτα δεν θα έχει σημασία εάν ο κ. Πρίμπους δεν «αναπτύξει μια καλή εργασιακή σχέση» με τον πρόεδρο".

Απόδοση Εθνικός Κήρυξ Νέας Υόρκης

Σχετικές ειδήσεις