Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Mεγάλο ρωσικό αποβατικό έπλευσε στο Αιγαίο

Mεγάλο ρωσικό αποβατικό έπλευσε στο Αιγαίο

Το μεγάλο αποβατικό πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Τσέζαρ Κουνικόφ (Цезарь Куников) με φορτίο για τη Συρία, πέρασε στις 26/1 τα Στενά του Βοσπόρου , όπως ανέφεραν τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αλλά και το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Το πλοίο, όπως σημειώνεται είχε προορισμό το συριακό λιμάνι της Ταρτούς, όπου είναι και το σημείο ανεφοδιασμού του ρωσικού Στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το πλοίο είναι φορτωμένο με οχήματα και φέρεται ως η πρώτη του αποστολή στη Συρία, φέτος.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους με φορτία προς τη Συρία από τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω των Στενών, πέρασαν τέσσερα πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου.

Τα άλλα τρία ήταν τα «Κορολέφ» (Королев), «Αλεξάντρ Σαμπαλίν»( Александр Шабалин) και «Νικολάι Φιλιατσένκοφ» (Николай Фильченков), όλα αποβατικά.

Τα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συμμετέχουν στην επιχείρηση « Εξπρές της Συρίας», όπως ονομάζεται, για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων με όπλα και πυρομαχικά τόσο στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στην επαρχία Λαττάκεια, όσο και προς το στρατό της συριακής κυβέρνησης που παλεύει κατά των τρομοκρατών του "ισλαμικού κράτους’", όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σχετικές ειδήσεις