Μεγάλη δωρεά Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία σε ιδρύματα της Χίου

Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Μάικλ Ψαρός, παρέστη στην πρώτη διευρυμένη σύσκεψη της Χιακής Ομοσπονδίας και ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρώσουν οι Χιώτες και οι φίλοι τους για τα ιδρύματα της Χίου.

Μεγάλη δωρεά Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία σε ιδρύματα της Χίου

Ο κ. Ψαρός, όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας N. Υόρκης», τιμήθηκε με το Ομήρειο Βραβείο της Χιακής Ομοσπονδίας στις 6 Δεκεμβρίου 2016.

Ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Γιάννης Κοντολιός, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι ο Μάικλ Ψαρός είναι αν όχι ο μόνος, τουλάχιστον ένας από τους ολίγους που μετά την αποδοχή του Ομήρειου Βραβείου επέστρεψαν και πάλι στο Χιώτικο Σπίτι.

«Πρόκειται για κάτι σπάνιο που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την αγάπη του για το νησί και για την Ομογένεια», υπογράμμισε ο κ. Κοντολιός. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναβίωσαν και το έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας και το φλουρί έπεσε στον κ. Ψαρό προκαλώντας χαρά και συγκίνηση στα στελέχη της Ομοσπονδίας και τους εκπροσώπους των συλλόγων μελών.

Ο κ. Ψαρός στη σύντομη ομιλία του προς τους αντιπρόσωπους της Χιακής Ομοσπονδίας, ανέφερε ότι θα διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί για τον έρανο για τα ιδρύματα στη Χίο.

Από την τελετή της απονομής του Ομήρειου Βραβείου μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το ποσό των τριάντα χιλιάδων δολαρίων.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Γωνιάς αναφέρθηκε και στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και τόνισε ότι υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα τόσο ως προς την προσέλευση του κόσμου, όσο και ως προς τις εισπράξεις. Παράλληλα, τόνισε ότι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες του Χιώτικου Σπιτιού για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.

Η οργανωτική επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ξεκινώντας από τη διακόσμηση του χώρου, τα τσικνισμένα κρεατικά και τα άλλα παραδοσιακά εδέσματα και υπόσχεται ανεπανάληπτο ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Λευτέρη Μπουρνιά.

Η εκδήλωση αυτή, όπως επεσήμανε ο κ. Γωνιάς, έχει ως στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού ταμείου και δεν θα υπάρξει εισιτήριο, αλλά εισφορά πενήντα δολαρίων και άνω.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή