Το Ομάν δώρισε πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου

newsbomb

Το Ομάν δώρισε πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου

To κυπριακό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε και επίσημα το πλοίο γενικής υποστήριξης, με την ονομασία «Αλάσια», το οποίο δωρήθηκε από το Σουλτάνο του Ομάν.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1970 και ήταν θαλαμηγός της βασιλικής οικογένειας. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε περιπολικό σκάφος.

Το πλοίο έτυχε πλήρους επισκευής και, μεταξύ άλλων, θα εκτελεί περιπολίες στην ανοικτή θάλασσα, θα συνδράμει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, θα συμμετέχει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και θα αποτελέσει πλοίο εκπαίδευσης του προσωπικού του Ναυτικού εν πλω.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης, ανέφερε πως η Κύπρος και το Ομάν «μοιράζονται κοινές ιστορικές εμπειρίες, αλλά και κοινές επιδιώξεις ως προς την ανάγκη προώθησης της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης. Κύπρος και Ομάν είναι δύο χώρες που περιβάλλονται από ισχυρούς γείτονες, σε δύο εξαιρετικής γεωστρατηγικής σημασίας περιοχές». Πρόσθεσε πως το «Σουλτανάτο του Ομάν, όπως και η Κύπρος, είναι ένα κράτος με έντονη ναυτική παράδοση και έντονη ναυτική παρουσία μέσα τους αιώνες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved