Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σοκαρισμένη η Ομογένεια- έγκλημα με μαχαιρώματα στην Αστόρια

Σοκαρισμένη η Ομογένεια- έγκλημα με μαχαιρώματα στην Αστόρια

Αγνωστα παρέμεναν τα αίτια του πρωτοφανούς για τα δεδομένα της Αστόριας διπλού μαχαιρώματος που διαπράχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στην 30ή Λεωφόρο της Αστόριας μεταξύ της 38ης Οδού και της Οδού Στάνγουεϊ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά τις δέκα 10:30 το βράδυ και οδήγησε δύο άνδρες στο νοσοκομείο, όπου ο ένας χαροπαλεύει και ο άλλος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» επεσήμανε ότι οι Αρχές ερευνούν τα αίτια και δεν θα προβούν σε δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η έρευνα. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «όταν έφτασαν επί τόπου οι αστυνομικοί από το Τμήμα 114 βρήκαν αιμόφυρτους τους δύο άνδρες».

«Ο πρώτος άνδρας είναι 32 ετών και έχει τραυματιστεί με μαχαίρι στη στήθος, ενώ το δεύτερο θύμα είναι 39 ετών και φέρει τραύμα στο αριστερό χέρι. Το ασθενοφόρο μετέφερε τους τραυματίες στο ‘Elmhurst Hospital’ όπου το πρώτο θύμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και το δεύτερο σε σταθερή. Δεν υπάρχουν συλλήψεις μέχρι στιγμής, ενώ η έρευνα συνεχίζεται», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Ο καυγάς, όπως είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μαξ Μπέλο, ξεκίνησε πιο πάνω πιθανόν από την Οδό Στάνγουεϊ και κατέληξε στη βόρεια πλευρά της 30ής Λεωφόρου. Ο κ. Μπέλο τόνισε πως εκείνη την ώρα εργαζόταν στο ελληνικό εστιατόριο «Flo» και είδε έναν αιμόφυρτο άνδρα καταγής.

«Εγώ εκείνη την ώρα δούλευα, είδα τον άνδρα καταγής και μέχρι να βγω έξω να δω τι συμβαίνει ήρθε η Αστυνομία και τα ασθενοφόρα», είπε ο κ. Μπέλο υπενθυμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες τόσο ως προς τα κίνητρα του καυγά, όσο και ως προς το μείζον ερώτημα εάν οι δύο τραυματισμένοι ήταν θύματα καυγά με τρίτους, ή αλληλοτραυματίστηκαν.

Τη Δευτέρα ήταν αργία και σε πολλές περιοχές, κυρίως πλησίον των σταθμών του τρένου στο Κουίνς, μεταξύ των οποίων και της 103ης Οδού στην Κορώνα, υπήρχαν άτομα, ακόμη και παρέες που περιφέρονταν μεθυσμένοι, χωρίς ωστόσο να προκαλούν τους περαστικούς. Το γεγονός αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να σχετίζεται και ο καυγάς και το εν λόγω συμβάν με την επήρεια μέθης.

Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας Κώστας Κωνσταντινίδης από το πρωί βρισκόταν σε επικοινωνία με την Αστυνομία, προκειμένου να μάθει για τα αίτια αυτού του συμβάντος, καθώς και με το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών. Λόγω ανειλημμένων ραντεβού, όπως μας είπε η γραμματέας του, δεν κατάφερε να επικοινωνήσει εκ νέου μαζί μας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ομογενούς πολιτειακού βουλευτού της Αστόριας Αραβέλλας Σιμωτά διευκρίνισε ότι η κ. Σιμωτά δεν ήταν στο γραφείο και ότι θα απαντούσε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στα ερωτήματα του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με το εν λόγω συμβάν, καθώς επίσης και με τις πρόσφατες ληστείες που έχουν σημειωθεί στην Αστόρια.

Ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, ο οποίος βρισκόταν με υπηρεσία στην Ουάσιγκτον, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και στη γρήγορη εξιχνίαση του εγκλήματος».

«Η Αστυνομία στην Αστόρια καταβάλλει αξιέπαινες προσπάθειες για την πάταξη του εγκλήματος και η Αστόρια θεωρείται μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Νέας Υόρκης. Το χθεσινό γεγονός είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό το οποίο εξετάζουμε και εκτιμούμε ούτως ώστε να μην επαναληφθεί. Η συνεργασία της Κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου με την Αστυνομία έχει αποδώσει καρπούς και έχει καταστήσει την Αστόρια ασφαλή περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Γιάνναρης.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο του «Εθνικού Κήρυκα» συνομίλησε με τους ομογενείς και μη ιδιοκτήτες και εργαζόμενους των καταστημάτων επί της 30ής Οδού, αλλά ουδείς εξ αυτών γνώριζε κάτι παραπάνω για το συμβάν, διότι όλοι τους τη Δευτέρα δούλευαν πρωινή βάρδια.

Οι ομογενείς σερβιτόροι τόσο στο «Gossip Coffee», στο «Slice Astoria» καθώς επίσης στο «Mini Star Restaurant» με τους οποίους συνομιλήσαμε επεσήμαναν ότι πληροφορήθηκαν για το συμβάν, αλλά ουδείς εξ αυτών γνώριζε κάτι παραπάνω. Τόνισαν δε, ότι μόνο όσοι δούλευαν βραδινή βάρδια ενδέχεται να γνωρίζουν περισσότερα.

Οι σερβιτόροι στο «Mini Star Restaurant» υποστήριξαν ότι είναι η πρώτη φορά μετά από τρία περίπου χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αναφερόμενοι στο πιο πρόσφατο γεγονός, τόνισαν ότι είχε συμβεί στο βενζινάδικο επί της 30ής Λεωφόρου, το οποίο βρίσκεται δύο στενά μακριά από τα εστιατόρια και είχε ως κίνητρο τη ληστεία.

Τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια που βρίσκονται μεταξύ της 37ης και 40ής Οδού άνοιγαν μετά τις 11 π.μ. και δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τους ομογενείς ιδιοκτήτες τους.

Ενας από τους ομογενείς που διατηρεί τρία εστιατόρια στα προαναφερόμενα τετράγωνα ήταν σε διακοπές και μάλιστα στην Αρούμπα.

Μόλις πληροφορήθηκε τα όσα έγιναν εξέφρασε τη θλίψη του και ευχήθηκε όπως θεραπευτούν οι τραυματίες και γίνει γνωστός ο λόγος του καυγά. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τους διευθυντές και εργαζόμενους του εστιατορίου και ότι θα μας ενημερώσει για ό,τι νεώτερο προκύψει.

Σχετικές ειδήσεις