Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την παρέλαση της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την παρέλαση της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου

Οι προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και την παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανομογενειακής συγκέντρωσης που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23/2 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος ανέπεμψε την προσευχή και κάλεσε τους ομογενείς να συστρατευτούν για τη διοργάνωση της παρελάσεως και όλων των υπολοίπων εκδηλώσεων.

Ο α’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Βασίλειος Γκουρνέλος απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» σχετικά με την προετοιμασία των εκδηλώσεων, είπε ότι «ο προγραμματισμός και η προετοιμασία με τη γενικότερη έννοια του όρου των εκδηλώσεων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και μπορώ να πω πως είναι πιο προχωρημένος από την οικονομική εκστρατεία».

Ο κ. Γκουρνέλος υπογράμμισε ότι «η παρέλαση εφέτος διοργανώνεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από πέρσι και ότι η επιτροπή έχει λιγότερο χρόνο στη διάθεσή της». «Καλούμε τους συλλόγους, τις κοινότητες και τις ομοσπονδίες να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή, να προβούν σε καταχωρήσεις στο λεύκωμα και να προωθήσουν τα λαχεία, διότι το λεύκωμα και το λαχείο αποτελούν βασικές πηγές εσόδων», πρόσθεσε ο κ. Γκουρνέλος.

Ο Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Μαρτίου, με τη διοργάνωση του διαγωνισμού ομορφιάς και γνώσεων για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» και οι εκδηλώσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη.

Στον διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή οκτώ κορίτσια, ενώ η Επιτροπή καταβάλλει προσπάθειες ούτως ώστε να συμμετάσχουν δέκα πέντε κορίτσια.

Σχετικές ειδήσεις