Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ποιος υπουργός αποκάλεσε... «fak news» τις ψευδείς ειδήσεις;

Ποιος υπουργός αποκάλεσε... «fak news» τις ψευδείς ειδήσεις;

Είπε να πρωτοτυπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος και να μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τις ψευδείς ειδήσεις, χρησιμοποιώντας τον αγγλικό όρο. Μόνο, που τα έκανε... θάλασσα!

«Στο χώρο του κοινοβουλίου παράγονται τα “Fak News”», είπε ο κ. Πετρόπουλος, αφήνοντας «κάγκελο» τόσο τους παριστάμενους βουλευτές όσο και τους μαθητές που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής τη συνεδρίαση.

petropoulos

Μάλιστα, είπε να συνεχίσει τα «αγγλοσαξονικά» του ο κ. Πετρόπουλος, λέγοντας λίγο μετά: «Fak news (!) δηλαδή ψευδείς ειδήσεις. Ποτέ δεν είπα -όπως υποστηρίζουν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης- ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με επευφημούν στους δρόμους».

Μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε στα θεωρεία και τα έδρανα... Κλαυσίγελος!

Τι το ήθελες, υπουργέ μου, το αγγλικό; Το «σκότωσες» και μοίρασες απλόχερα το γέλιο! Αφού δεν το κατέχεις, τι το παιδεύεις το ρημάδι; «Fake News» είναι ο όρος!

Βεβαίως, γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει.

Ιδίως αν υποθέσουμε τι μας επιφυλάσσει το Μνημόνιο, τότε τα κατά Πετρόπουλο «Fak News», μάλλον γράφονται λίγο διαφορετικά. Αρκεί, απλά να αλλάξουμε το φωνήεν και να προσθέσουμε ένα σύμφωνο!

Σχετικές ειδήσεις