Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πρόεδρος Αλβανίας: Το Κοσσυφοπέδιο έχει δικαίωμα να δημιουργήσει στρατό

Πρόεδρος Αλβανίας: Το Κοσσυφοπέδιο έχει δικαίωμα να δημιουργήσει στρατό

«Το Κοσσυφοπέδιο είναι ανεξάρτητο κράτος, κυρίαρχο κράτος και ως εκ τούτου έχει κάθε δικαίωμα να καθορίσει τα ιδρύματα που ανήκουν στο κράτος, στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, του πολιτισμού και ούτω καθεξής» είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι σε εμφάνισή του στην τηλεόραση σύμφωνα με την Gazeta Express.

«Το Κοσσυφοπέδιο έχει καθήκον να δημιουργήσει στρατό. Ένα κράτος δεν μπορεί να μην εγγυάται την ασφάλεια του, χωρίς τους μηχανισμούς του στρατού. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Δυνάμεις Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι εκεί έχουμε την απαραίτητη και αναγκαία παρουσία του ΝΑΤΟ. Έχουμε την παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Νισάνι στην εκπομπή «Πέντε ερωτήσεις από τον Μπαμπαράμο» (“5 Pyetje nga Babaramo”).

«Όπως έχω ακούσει από τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι, τη δημιουργία του στρατού και των Δυνάμεων Ασφαλείας γίνονται σε πλήρη συνεργασία με το ΝΑΤΟ. Εμείς ως χώρα του ΝΑΤΟ και στο διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχίας, θα επιδιώξουμε το ίδιο πράγμα που απαιτεί και το ΝΑΤΟ, τη δημιουργία στρατού που θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και κυρίως με τις ΗΠΑ», είπε ο Νισάνι.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε εντολή για δημιουργία Στρατού Κοσσυφοπεδίου

Ο δημοσιογράφος Νταρντάν Ισλάμι (Dardan Islami), γράφει η αλβανική ιστοσελίδα «shqiperiaebashkuar.al», σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε σε χρέη της Γερμανίας προς το ΝΑΤΟ.

Σημείωσε ότι η Αμερική δεν έχει παρακαλέσει κανέναν να ενταχθεί σε αυτήν αλλά κάθε προσέγγιση είναι ευπρόσδεκτη.

Ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι για τη δημιουργία Στρατού Κοσόβου, δήλωσε ότι για το θέμα αυτό έχει λάβει εντολή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δηλώσεις αυτές από τον Ισλάμι, που έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του Θάτσι, έγιναν σε εκπομπή στην τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου 'Roll Rrokum’.

ΠΗΓΗ shqiperiaebashkuar.al