Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

25η Μαρτίου: Εορτασμός της εθνικής επετείου στην Αυστραλία

25η Μαρτίου: Εορτασμός της εθνικής επετείου στην Αυστραλία

Ο ελληνισμός της Αυστραλίας θα τιμήσει μαζικά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με διάφορες εκδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στη Μελβούρνη η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή, 26 Μαρτίου.

Συνολικά θα λάβουν μέρος στην παρέλαση περίπου 74 τμήματα που, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, θα αποτελούνται από μαθητές ελληνικών σχολείων.

Η συγκέντρωση των τμημάτων που θα παρελάσουν στο Service Lane, St. Kilda Road και η παρέλαση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 12.30.

Την Κυριακή θα γίνει ο κοινός εορτασμός και στο Σίδνεϊ με κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο του Martin Place, και παρέλαση μαθητών-μαθητριών ομογενειακών σχολείων και άλλων φορέων που θα καταλήξει στο προαύλιο του Opera House. Εκεί θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα εκφωνηθούν οι ομιλίες των επισήμων.

Στην Αδελαΐδα η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί φέτος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου), στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (War Memorial) ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Μετά το τέλος της τελετής, οι εκπρόσωποι του πολιτικού και θρησκευτικού κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των ελληνικών σχολείων της κάθε ενορίας.

O εορτασμός της 25ης Μαρτίου από την Κοινότητα Αδελαΐδας θα πραγματοποιηθεί στο Κενοτάφιο των Ηρώων στο προαύλιο του Κοινοτικού Μεγάρου, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων ηρώων. To απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σχολική γιορτή στο Ολύμπικ Χωλ από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων της Κοινότητας.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ