Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρώσος πρέσβης στη Σερβία: « Η πίεση του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια ωθεί την αποσταθεροποίηση»

Ρώσος πρέσβης στη Σερβία: « Η πίεση του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια ωθεί την αποσταθεροποίηση»

Ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία, Αλεξάντερ Τσεπούριν, θεωρεί ότι η περιοχή των δυτικών Βαλκανίων δεν αποσταθεροποιείται από τη Μόσχα, αλλά οι πιέσεις που δέχονται προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

«Οι προσπάθειες να ωθήσουν ορισμένες χώρες προς το ΝΑΤΟ, αλλάζοντας τον γενετικό τους κώδικα, χωρίς να ζητήσουν την άποψη των λαών, είναι αυτό που αποσταθεροποιεί την κατάσταση στα Βαλκάνια», είπε ο Τσεπούριν στο ‘Sputnik’.

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα, ο Τσεπούριν επέκρινε τον σχολιασμό των δυτικών ΜΜΕ ότι «η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια».

Ανέφερε, επίσης, ότι «το ΝΑΤΟ επεκτείνεται στη Χερσόνησο εδώ και χρόνια», πρώτη ήταν η Ελλάδα που εντάχθηκε στη δυτική συμμαχία το 1952, όταν καταχωρήθηκε στη Δύση, μετά η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Αλβανία.

«Το Μαυροβούνιο προσκλήθηκε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στις 2 Δεκεμβρίου του 1915, η πρώτη επέκταση στην Ανατολική Ευρώπη εδώ έξι χρόνια, παρά του ότι η αντιπολίτευση προβαίνει σε διαδηλώσεις στην Ποντγκόριτσα και ζητά δημοψήφισμα για το θέμα.

πηγη vesti-online.com/αποδοση Βαλκανικό Περισκόπιο