Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Αυτοί είναι οι «αόρατοι» Έλληνες κομάντο

Συγκλονιστικό βίντεο: Αυτοί είναι οι «αόρατοι» Έλληνες κομάντο

Τιμή, δόξα και περηφάνια

Αυτοί είναι οι άνδρες της Ζ' Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, οι λεγόμενοι «αόρατοι κομάντος», που εκπαιδεύονται στον ανορθόδοξο πόλεμο.

Στόχος τους, να πλήξουν τον εχθρό, ακόμα και μέσα στο έδαφός του και να καταλάβουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες.

Η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών είναι μια μονάδα ειδικών επιχειρήσεων και συγκαταλέγεται μαζί με την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών και την 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ).

Η ρεαλιστική εκπαίδευση των ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων αποδεικνύει ότι μπορούν να εξασφαλίσουν περιοχές ζωτικού ενδιαφέροντος στο Αιγαίο και άλλες ευαίσθητες περιοχές υψηλού στρατηγικού ενδιαφέροντος αν αυτό απαιτηθεί, στέλνοντας τα κατάλληλα «μηνύματα» στον αντίπαλο.

Μια από τις επίλεκτες μονάδες των ελληνικών ΕΔ είναι αναμφισβήτητα η Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, η οποία διατηρεί σε 24ωρη ετοιμότητα μονάδες αμέσου επεμβάσεως εκπαιδευμένες σε όλα τα σενάρια Ειδικών Επιχειρήσεων.

Μάχη εντός κατοικημένων περιοχών, εκκαθάριση κτηρίων, καταρριχήσεις από ελικόπτερα, καταδύσεις, βολές ταχείας αντίδρασης, νυχτερινές πορείες, εκρηκτικά, θαλάσσιες επιχειρήσεις, διείσδυση με αλεξίπτωτα ελευθέρας συνθέτουν την καθημερινότητα των ανδρών της Ζ’ ΜΑΚ μέσα από τη συστηματική εκπαίδευση κάτω από ακραίες πολλές φορές συνθήκες.

Δείτε βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Σχετικές ειδήσεις