Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ρωσία στέλνει στη Συρία τη φρεγάτα «Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς»

Η Ρωσία στέλνει στη Συρία τη φρεγάτα «Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς»

Η φρεγάτα «Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς» του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας αναχώρησε για τις ακτές της Συρίας, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Rossiskaya Gazeta».

Η φρεγάτα "Αντμιράλ Γκριγκόρεβιτς" έχει βάλει πλώρη για τις ακτές της Συρίας, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Rossiskaya Gazeta», όπως επισημαίνει σε άρθρο της η τουρκική «milliyet.com.tr»

Ο Βιατσεσλάβ Τρουχάτσεφ, εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ και άρχισε το ταξίδι του για τη Μεσόγειο μετά από τη συμμετοχή του σε άσκηση που είχε με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, γράφει η ρωσική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Τρουχάτσεφ, η φρεγάτα θα ενταχθεί στη ρωσική ναυτική ομάδα στις ακτές της Συρίας, και αφού ανατροφοδοτηθεί στο λιμάνι της Ταρτούς θα ασκήσει τα καθήκοντα που έχουν προγραμματισθεί.

Το ρωσικό δημοσίευμα σημειώνει ότι το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου θα κινηθεί σύμφωνα με την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή.

Η αποστολή του πλοίου στις συριακές ακτές ακολουθεί χρονικά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Αμερικανοί σε συριακή αεροπορική βάση στην περιοχή της Χομς στη Συρία.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι η φρεγάτα στέλνεται για την αιτία αυτή στη Συρία.

ΠΗΓΗ milliyet.com.tr/Απόδοση Βαλκανικό Περισκόπιο