Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αυστραλία: Η συμμετοχή ομογενών στον εορτασμό του Πάσχα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Αυστραλία: Η συμμετοχή ομογενών στον εορτασμό του Πάσχα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και μυσταγωγίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πάσχα στις περισσότερες εκκλησίες της Νότιας Αυστραλίας με τη συμμετοχή των πιστών φέτος να ξεπερνά κάθε προσδοκία όχι μόνο την βραδιά της Ανάστασης αλλά και καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Ιδιαίτερα συγκινητικό το ενδιαφέρον και η προθυμία της νεολαίας των ενοριών να συμμετέχουν στο στολισμό του επιταφίου και στις εκδηλώσεις του Πάσχα, γεγονός που δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα πως και οι επόμενες γενιές ενδιαφέρονται όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά και να αναλάβουν να διατηρήσουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας στο μέλλον.

«Μακάρι τα παιδιά μας να συνεχίσουν να δείχνουν τόση αγάπη και ενδιαφέρον για τα ήθη και τα έθιμα μας και να βρίσκονται πάντα κοντά στους κόλπους της εκκλησίας και της ορθοδοξίας μας», δήλωσε στο Νέο Κόσμο ο ιερατικώς προΐστάμενος της ενορίας της Γεννήσεως του Χριστού, πάτερ Ιωάννης Χωραΐτης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, χοροστάτησε την Παρασκευή το βράδυ στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον, μια από τις μεγαλύτερες ενορίες της Αδελαΐδας. Το παρών έδωσαν εκεί ο πολιτειακός θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Στάθης Γεωργανάς καθώς και ο ομοσπονδιακός γερουσιαστής Νικ Ξενοφών.

Οι τρεις πολιτικοί συνόδευσαν τον Θεοφιλέστατο, τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας πατέρα Διογένη Πατσούρη και τον πατέρα Κωνσταντίνο Σκουμπουρδή, στο προαύλιο της εκκλησίας για να ξεκινήσει η περιφορά του επιταφίου η οποία διήρκησε αρκετή ώρα, λόγω της αυξημένης συμμετοχής των πιστών στην συγκεκριμένη ενορία, η οποία φέτος κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχής πιστών.

«Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο πλήθος στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου. Οι ιερείς όλων των εκκλησιών μας αφιερώνουν τη ζωή τους στον Ιησού και τις Ενορίες τους και εργάζονται πολύ σκληρά για κάτι που εμείς θεωρούμε θυσία αλλά οι ίδιοι αποκαλούν κάλεσμα από το θεό και ευλογία» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο θησαυροφύλακας ενώ συνεχάρη τον πάτερ Διογένη για την συμπλήρωση 52 χρονών από τότε που αποφάσισε να ακολουθήσει και να υπηρετήσει το δρόμο της Ορθοδοξίας.

Η βραδιά της Ανάστασης κύλησε στο ίδιο κλίμα με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και τους πιστούς να καταφτάνουν στις ενορίες για να παραλάβουν το Άγιο Φως, κάνοντας το φετινό Πάσχα ιδιαίτερο και αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τη σημαντικότητα της διατήρησης και της διάδοσης των ελληνικών παραδόσεων σε μια μακρινή ήπειρο όπως είναι η Αυστραλία.

Σχετικές ειδήσεις