Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νικολόπουλος: Ο Γιούνκερ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας

Νικολόπουλος: Ο Γιούνκερ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας

Νίκος Νικολόπουλος | Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ: «Ασέβεια προς την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, μαζί με έλλειμμα γνώσης και συναίσθησης για το ποιόν και την προϊστορία του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ περί δήθεν ακροδεξιού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε την Παρασκευή (22/12/2017), μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΕ από τις Βρυξέλλες.

«Αντί ο κ. Γιούνκερ να παριστάνει τον ανθύπατο και να τσουβαλιάζει ανθρώπους και ιδέες, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσει τον ρόλο του για να αναδείξει τις αποικιοκρατικές συμπεριφορές ευρωπαϊκών κρατών, που μεταψυχροπολεμικά χρησιμοποίησαν τις δωροδοκίες ως το κύριο μέσο επιρροής και υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας άλλων κρατών, αλλοιώνοντας συνειδήσεις και πολιτικές διαδικασίες, ξεδιάντροπα», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε ότι «με το να ασχολείται ένας Λουξεμβούργιος πολιτικός των…λουξ καταθέσεων με το ποιους επιλέγει ο κάθε λαός να τον κυβερνήσουν, δείχνει ακριβώς πόσο… δημοκράτης είναι ο ίδιος».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο κ. Γιούνκερ υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των μνημονίων και της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Και οι δικές του ευθύνες, όπως και πολλών άλλων, δεν παραγράφονται».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Νικολόπουλο

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ