Οι εκλογές στη ΝΔ και τα ενδοπαραταξιακά μαχαιρώματα

Newsroom Newsroom

Οι εκλογές στη ΝΔ και τα ενδοπαραταξιακά μαχαιρώματα

Υπό το φόβο η ανανέωση να μετατραπεί στη... μέρα των μεγάλων μαχαιριών ετοιμάζεται το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των αυριανών εκλογών για τις γαλάζιες νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις, με απώτερο στόχο να μπορεί να ελέγξει την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Στο παρασκήνιο, έχουν φουντώσει οι καταγγελίες για παρεμβάσεις συνεργατών του Μητσοτάκη προκειμένου να ανατραπούν οι συσχετισμοί δυνάμεων στις ΝΟΔΕ και να χάσει την πρωτοκαθεδρία ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ την ίδια ώρα, σαν βόμβα έσκασαν στην Πειραιώς οι καταγγελίες για μαζικές αγορές καρτών των 12 ευρώ για λογαριασμό υποψηφίων.

Αρκετοί αναλυτές μιλούν για ακήρυχτο πόλεμο στις τάξεις της ΝΔ προκειμένου να επικρατήσουν οι «προεδρικοί» ώστε η επόμενη ΚΟ να είναι ελεγχόμενη από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ με δεκαετίες στη συντηρητική παράταξη που στέκονται επικριτικά απέναντι στους χειρισμούς της σημερινής ηγεσίας, σημειώνουν πως όχι μόνο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις "γαλάζιες" εσωκομματικές εκλογές, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει να συρρικνώνει το κόμμα, αφού το 70% των εγγεγραμμένων μελών του γύρισαν την πλάτη!

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις αυριανές εκλογές

«Για πρώτη φορά, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, καθώς και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας που θα γίνει στο τέλος του χρόνου» αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι οι πολίτες που συμμετέχουν στη διαδικασία, είναι «αριθμός πρωτοφανής όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της Ευρώπης» και υπογραμμίζει ότι οι πολίτες αυτοί στηρίζουν εμπράκτως τη στρατηγική επιλογή της ΝΔ να ενισχύεται οικονομικά με πλήρη διαφάνεια από τους πολίτες.

Σοβαρές καταγγελίες

Την ίδια ώρα ενδεικτικές του παρασκηνιακού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι οι καταγγελίες του τοπικού στελέχους, Στ. Μέλλου, με τις οποίες συνόδευσε την ανακοίνωση απόσυρσής του από τη διαδικασία για τη ΝΟΔΕ Β΄Πειραιά.

Ο ίδιος έκανε λόγο για "εσωκομματικά γεγονότα γεμάτα ίντριγκες, μεθοδεύσεις, υπόγειες διαδρομές και παλαιοκομματισμό, ειδικά από το γραφείο του Θ. Νέζη" (στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη).

«Είναι βέβαιο ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου ΝΟΔΕ στη Β΄ Πειραιώς δεν θα ψηφίσουν μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και το κάθε καρυδιάς καρύδι αγνώστου πολιτικής ταυτότητας και προελεύσεως που σέρνουν στη κάλπη ανθρώπους πληρώνοντας τους ακόμα και το δικαίωμα εγγραφής κάποιοι που θέλουν να ηγηθούν της ΝΟΔΕ Β΄ Πειραιώς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μέλλος.

Αντίστοιχες βαρύτατες καταγγελίες έχει εξάλλου διατυπώσει για τα Χανιά και ο πρώην υπουργός και στο παρελθόν στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «μικρές τοπικές διαπλοκές» καταγγέλλοντας πως οικονομικά ισχυροί παράγοντες αγόρασαν μαζικά κάρτες των 12 ευρώ για τη συμμετοχή στη διαδικασία.

«Υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά ισχυρών οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι κυριολεκτικά αγοράζουν αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στη διαδικασία των κατόχων τους» έγραψε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς το φαινόμενο αυτό σε μία συγκεκριμένη περιοχή του νομού μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις».

Οι εκλογές στη ΝΔ και τα ενδοπαραταξιακά μαχαιρώματα
01
Οι εκλογές στη ΝΔ και τα ενδοπαραταξιακά μαχαιρώματα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved