Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Όταν ο Ευκλείδης «σφάζει» τον Τσίπρα μεταξύ αστείου και σοβαρού

Όταν ο Ευκλείδης «σφάζει» τον Τσίπρα μεταξύ αστείου και σοβαρού

Ο Ευκλείδης εκτός από καλός διαπραγματευτής έχει αρχίσει και μαθαίνει το πολιτικό παιχνίδι - Πολλοί άκουσαν αυτά που είπε, λίγοι κατάλαβαν

Μάλιστα κατά την συνέντευξη Τύπου για τις παροχές, κατάφερε με μια ατάκα να σφάξει τον Τσίπρα με το βαμβάκι. Και δεν άνοιξε ρουθούνι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει έκανε ένα απίθανο σχόλιο για τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με λεπτομέρειες για τις οικονομικές εξελίξεις και αναφέρθηκε στο πακέτο παροχών με αναλυτικά στοιχεία.

Τότε, ο κ. Τσακαλώτος, αστειευόμενος είπε: «Απ’ ότι φαίνεται τα οικονομικά του Αλέξη βελτιώνονται πιο γρήγορα από τα ελληνικά τα δικά μου».

Μιλάμε για μεγάλο «καρφί».

Πολλοί το άκουσαν, λίγοι το κατάλαβαν. Βεβαίως το είπε «μεταξύ αστείου και σοβαρού», όμως πέρασε το μήνυμα που ήθελε και στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σχέση των δυο ανδρών έχει περάσει από πολλά κύματα, ενώ ακόμη και τώρα κινείται σε λεπτές ισορροπίες για να μην πω σε… τεντωμένο σκοινί.

Αν και σημειώνω ότι παρά τις αποστάσεις που κρατάει, ο Ευκλείδης δεν θα δημιουργήσει συνθήκες εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τις επερχόμενες εκλογές, για τις οποίες έκανε και μία πρόβλεψη: «Όταν οι ιστορικοί του μέλλοντος θα εξετάσουν τις δύο τετραετίες του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 και 2019-2023 θα δουν ότι η χρονική στιγμή της καμπής ήταν το καλοκαίρι του 2017 στο Eurogroup της Μάλτας, εκεί είναι που φάνηκε ότι μπορεί να αλλάξει η ελληνική οικονομία και ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει κάτι για το χρέος».