Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υπήρξε μυστική συμφωνία Τσίπρα - Ερντογάν;

Υπήρξε μυστική συμφωνία Τσίπρα - Ερντογάν;

Τουρκικές προκλήσεις: Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί έντονα, ως φήμη ανεπιβεβαίωτη, ότι στην τελευταία συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν υπήρξε μυστική συμφωνία των δυο αντρών για το Κυπριακό και τα ενεργειακά 

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται από κάποιο επίσημο φορέα του ελληνικού κράτους.

Όπως μάλιστα ισχυρίζεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει στον Ταγίπ Ερντογάν μια ανταλλαγή η οποία προβλέπει τα εξής:

  • Η Τουρκία θα κάνει τις παραχωρήσεις που θα της ζητήσει η Κύπρος για να λυθεί το Κυπριακό προς την κατεύθυνση της Ομοσπονδίας. Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το νησί και την αντικατάστασή τους από μονάδα του ΝΑΤΟ.

  • Όλες οι δυνάμεις της Δύσης που μετέχουν στο ενεργειακό κονσόρτσιουμ για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου θα συμφωνήσουν να βάλουν και την Τουρκία στο παιχνίδι, γεγονός που εξυπηρετεί και τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Άλλωστε δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ο υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας πρόσφατα προκάλεσε θύελλα αμφισβητώντας την Κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα όλα αυτά θα κριθούν από την στάση της Κύπρου στο θέμα αυτό και ίσως οι αποφάσεις να ληφθούν τον Σεπτέμβριο. Επίσης, αν ισχύει το ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ είναι απαραίτητο να γίνει γνωστό αν η συμφωνία είναι εις γνώσιν των κομμάτων στην Ελλάδα ή όχι.

Διαβάστε σχετικά:

Αναστασιάδης: Οι τουρκικές παραβιάσεις δεν επιτρέπουν επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό

Ο νέος «Αττίλας» είναι εδώ - Οι Τούρκοι σκάβουν υπογείως...

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων