BOMBER

Η «αφωνία» των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Η «αφωνία» των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τις τελευταίες ημέρες τα ονόματα για τον διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου δίνουν και παίρνουν - Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πει απολύτως τίποτα, ούτε βεβαίως διαρρέει κάποιο συγκεκριμένο όνομα

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η αφωνία των υποτιθέμενων υποψηφίων...

Έχουν όλοι εξαφανιστεί από την επικαιρότητα με αποτέλεσμα να φουντώνουν ακόμα περισσότερο τα σενάρια των υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου Προέδρου της ∆ημοκρατίας.

Όλο τον Αύγουστο, δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτό το αξίωμα, αφού δεν προτάθηκε τελικά για Ευρωπαίος επίτροπος της χώρας μας.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, η Ν.∆. θα είχε τη δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο από τις γραμμές της, ωστόσο στελέχη που γνωρίζουν τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη λένε πως θα επιδιώξει στο θέμα αυτό ευρύτερες συναινέσεις με την Κεντροαριστερά.

Την ίδια αλαλία ακολουθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είναι –κατά κοινή ομολογία και παραδοχή- ένας πολιτικός και πολυπράγμων και εξαιρετικά παρεμβατικός.

Το όνομά του έχει ακουστεί βεβαίως, όπως και του Κώστα Σημίτη, αν και στελέχη της ΝΔ διαψεύδουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προταθεί κάποιος από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του πάλε ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, στο Κίνημα Αλλαγής πρόεδρος είναι η Φώφη Γεννηματά, η οποία εδώ και καιρό έχει βάλει φρένο σε κάθε σενάριο για υποψήφιο από την κεντροδεξιά παράταξη. Από τον περασμένο Μάρτιο, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει πως ο νέος Πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, για να σηματοδοτηθεί η ευρύτερη συναίνεση για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Στην αναμονή για την Προεδρία, έχουν πέσει κι άλλα ονόματα όπως ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, η πασίγνωστη Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και η «υπερκομματική» (έχει περάσει σχεδόν από όλα τα κόμματα) Μαρία Δαμανάκη.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε το ενδεχόμενο (ισχνό, αλλά υπαρκτό) ο Μητσοτάκης να τα βρει τελικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο...