BOMBER

Πώς καίγονται τα κοινοβουλευτικά όπλα...

Πώς καίγονται τα κοινοβουλευτικά όπλα...

Προφανώς η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει αίτημα δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών - Όμως πόσο επιτυχημένη επικοινωνιακά μπορεί να είναι μια τέτοια κίνηση; 

Εκτός από το στοιχείο του αιφνιδιασμού της κυβέρνησης, είναι γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας θα επιτύχει επί τριημέρου να οδηγήσει τα φώτα της δημοσιότητας στη Βουλή και συνεπώς να αλλάξει έστω και για λίγες μέρες την πολιτική ατζέντα η οποία μονοπωλείται είναι αλήθεια από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Βλέπετε ο κορονοϊός και τα ελληνοτουρκικά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αντιπολίτευση. Άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεχόταν πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματός του να βγει μπροστά με σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή.

Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να χτυπήσει στα θέματα της οικονομίας και στο καυτό ζήτημα των πλειστηριασμών.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι με την πρόταση δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει για τους επόμενους 6 μήνες αυτό το ισχυρό κοινοβουλευτικό όπλο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αργότερα σε περίοδο με μεγαλύτερη κυβερνητική φθορά.

Από την άλλη μεριά είναι σχεδόν σίγουρο ότι η διαδικασία αυτή ισχυροποιεί τον Σταϊκούρα στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Παρά τις όποιες ενδοκυβερνητικές γκρίνιες, τόσο το Μαξίμου, όσο και η κοινοβουλευτική ομάδα εκ των πραγμάτων θα στηρίξουν full την επιλογή του Σταϊκούρα στη θέση του υπουργού.

Με την κίνηση του Τσίπρα, ο μόνος ακούνητος υπουργός της ΝΔ σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό θα είναι ο Σταϊκούρας.

Ωραιό;

Οι πληροφορίες ότι ο Σταϊκούρας ετοιμάζει δώρο τούρτα στον Τσίπρα, διαψεύδονται κατηγορηματικά...