BOMBER

Μια χαρά τον γλέντησε τον «καρντάση» και δεν έπεσε στην παγίδα του τσίρκου

Μια χαρά τον γλέντησε τον «καρντάση» και δεν έπεσε στην παγίδα του τσίρκου

Η στάση του Νίκου Δένδια μέσα στην Τουρκία ήταν εξόχως απολαυστική και θα μπορούσε να είναι ένα καλό μάθημα διπλωματίας για τους Τούρκους

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο απάντησε βήμα - βήμα σε όλες τις ασυναρτησίες του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά δεν έπεσε στην παγίδα του επικοινωνιακού τσίρκου που προφανώς είχαν σχεδιάσει οι Τούρκοι.

Ο κ. Δένδιας ήταν απολύτως προετοιμασμένος. Ήξερε που πάει και ήξερε ότι έχει να κάνει με ανθρώπους που δεν είναι ζυμωμένοι ούτε διπλωματικά, ούτε πολιτικά. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν έπεσε στην παγίδα να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος όπως ενδεχομένως να ήθελε ο συμπαθέστατος μουστάκιας...

Ο Δένδιας απάντησε άνετος, με χαμόγελο και με ψυχρότητα εκτελεστή στις ασυναρτησίες του Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος πόνεσε πολύ. Πόνεσε όταν άκουσε ότι «η Ευρώπη δεν είναι κάποιος τρίτος, η Ευρώπη είναι το σπίτι μας». Αυτό τον αποτέλειωσε, καθώς ο Τούρκος επιθυμεί διακαώς τα ανατολίτικα παζάρια με κλειστές πόρτες.

Το επίπεδο της διπλωματίας που ασκούν οι γείτονές μας είναι καμιά 30αριά χρόνια πίσω... Σαν να αγοράζουν πιπεριές από το παζάρι στα Βουρλά.

Μέχρι και στο τέλος τον γλέντησε τον «καρντάση» με το φαγητό. «Ελπίζω να μην ακύρωσες το γεύμα γιατί πεινάω εξαιρετικά», του είπε ο Δένδιας.

Ο «μπαμ μπουμ κιοφτές», αποχώρησε εκνευρισμένος και αυτό ήταν μια μεγάλη νίκη της ελληνικής διπλωματίας...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εντολή Μητσοτάκη σε Δένδια: Να απαντήσεις σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας