ΕΘΝΙΚΑ

Εντολή Μητσοτάκη σε Δένδια: Να απαντήσεις σε κάθε πρόκληση της Τουρκίας

Νίκος Δένδιας - Μεβλούτ Τσαβούσογλου
AP Images

Ελληνοτουρκικά: Σε πλήρη συνεννόηση και ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έχοντας την εντολή του πρωθυπουργού να απαντήσει σε κάθε πρόκληση της Άγκυρας.

Μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση των δυο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (15.04) στην Άγκυρα. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «πυρπόλησε» τη διαδικασία των κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Δένδια, για να λάβει «πληρωμένες» απαντήσεις από τον Έλληνα υπουργό ο οποίος ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο και έβαλε στη θέση τους, τους προκλητικούς γείτονες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Δένδιας ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως».

Πληροφορίες αναφέρουν πως και στη διάρκεια της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Δένδιας είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένος και εναρμονισμένος με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε κάθε ενδεχόμενο.

Ακολούθησε η συνάντηση με τον ομόλογό του, κ. Τσαβούσογλου και οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δυο πλευρών, πριν από την on air σύγκρουση των δυο υπουργών.

Εκεί, ο Τούρκος υπουργός ήταν αυτός που «άναψε το φιτίλι» των προκλήσεων, κάνοντας λόγο για μειονότητα στη Θράκη που καταπιέζεται, ενώ έδωσε συνέχεια μετά τις απαντήσεις του κ. Δένδια. Σε κάθε προκλητική αναφορά του κ. Τσαβούσογλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έδωσε την πρέπουσα απάντηση, βάζοντας για ακόμα μια φορά στη θέση τους, τους προκλητικούς γείτονες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: «Πόλεμος» Δένδια - Τσαβούσογλου on camera για Αιγαίο, μειονότητα και μεταναστευτικό