BOMBER

Εμβόλια: Ποιους επιστήμονες να ακούμε;

Εμβόλια: Ποιους επιστήμονες να ακούμε;

H κυβέρνηση μας λέει να ακούμε τους επιστήμονες για τα εμβόλια, αλλά δεν μας διευκρίνισε «ποιους επιστήμονες να ακούμε;» - Τους απ' εδώ ή τους απ' εκεί; 

Ήταν στραβό το κλίμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος. Ήμασταν που ήμασταν μπερδεμένοι με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τώρα χάσαμε εντελώς τον μπούσουλα. Ποιον να ακούσει και ποιον να πιστέψει ο κόσμος; Οι μισοί γιατροί λένε να μην κάνουμε το AstraZeneca και οι άλλοι μισοί μας λένε να σπεύσουμε να το κάνουμε πάση θυσία...

Για παράδειγμα η κυρία Αθηνά Λινού επιέμενει: «Δεν θα έκανα το AstraZeneca αν ήμουν τριάντα ετών».

Μιλώντας στην εκπόμπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο ραδιόφωνο η κυρία Λινού επέμεινε για τα προβλήματα θρομβώσεων που παρουσιάζει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα έκανε το εμβόλιο σε ηλικία 30 ετών η κυρία Λινού απάντησε: «όχι, θα έψαχνα να βρω κάποιο άλλο εμβόλιο, θα ήμουν επιφυλακτική καθώς το συγκεκριμένο σε νεαρές ηλικίες παρουσιάζει κάποια περιστατικά θρομβώσεων».

Δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος σε άλλα εμβόλια όπως είπε και πρότεινε ότι θα ήταν καλύτερο να τα χορηγήσουμε σε μεγάλες ηλικίες.

Την άποψη ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους 30άρηδες, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας εχθές και στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9.

«Aυτό για μένα είναι λίγο πρόβλημα. Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55», είπε και αναρωτήθηκε:

«Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν αντίστροφα από ότι το έκανε ο υπόλοιπος κόσμος», ενώ τόνισε ότι έπρεπε να «ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με την AstraZeneca μετά τα 50. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50».

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο σε αυτά που ισχυρίζεται η κυρία Λινού. Επιστήμονας είναι και βεβαίως έχει κάθε δικαίωμα να λέει την ιατρική της άποψη, όμως όλο αυτό δημιουργεί μια θολούρα και μπερδεύει ακόμα περισσότερο τους ήδη μπερδεμένους πολίτες.

Από την άλλη πλευρά, τα επίσημα όργανα του κράτους μας λένε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Παρακαλώ, αν κάποιος βγάλει ασφαλές συμπέρασμα να μας πάρει ένα τηλέφωνο ή έστω να μας σφυρίξει κλέφτικα...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι τον «πρόδωσε» - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει