BOMBER

Ο «φίλος» μας ο Ζάεφ συνεχίζει να πουλάει τρέλα: Κρατάει τον όρο «Μακεδονία» στο κόμμα του

Ο «φίλος» μας ο Ζάεφ συνεχίζει να πουλάει τρέλα: Κρατάει τον όρο «Μακεδονία» στο κόμμα του

Ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί να κρατά το όνομα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της... Μακεδονίας» για το κόμμα του, όνομα το οποίο επικυρώθηκε στο τελευταίο συνέδριο των Σοσιαλιστών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαΐου

Εμείς εδώ στην Ελλάδα κάνουμε δήθεν ότι δεν βλέπουμε τίποτα... παρά το γεγονός ότι ο κ. Ζόραν Ζάεφ θα έπρεπε να προσθέσει το «Βόρεια Μακεδονία» στον τίτλο του κόμματός του, όπως δεσμεύεται εξάλλου από την «συμφωνία της Πρέσπας».

Άλλωστε εμείς από το Newsbomb.gr είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι πρόκειται για κατάπτυστη συμφωνία την οποία δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσουν ούτε καν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί. Γι' αυτό ακριβώς εξακολουθούμε να αποκαλούμε τη χώρα του Ζάεφ, Σκόπια και όχι Βόρεια Μακεδονία.

Η διαδικασία αλλαγής ονομάτων, δρόμων, δημόσιων κτηρίων, επίσημων εγγράφων και κρατικών φορέων σε συμμόρφωση και με τη Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε πριν περίπου δύο χρόνια από την κυβέρνηση Ζάεφ, ωστόσο αυτή εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς. Προφανώς ο Ζάεφ δεν προχώρησε στην αλλαγή του ονόματος καθώς τον επόμενο Οκτώβριο στα Σκόπια θα διεξαχθούν εκλογές και ο άνθρωπος προτιμά να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο, αποφεύγοντας εσωκομματικές αναταράξεις και αντιδράσεις.

Το κόμμα του δηλαδή εξακολουθεί να αποκαλείται «Σοσιαλιστική Ένωση της... Μακεδονίας» και κανείς εδώ στην Ελλάδα δεν έχει τρυπήσει τα ταβάνια!

Άκρα του τάφου σιωπή.

Φαντάζομαι την είδηση αυτή δεν την διαβάσατε κάπου αλλού;

Προφανώς όχι, δεν εγράφη ιδιαίτερα στον ελληνικό Τύπο...

Απαντώντας σχετικά για το θέμα ο Ζόραν Ζαέφ την περασμένη Κυριακή σε δημοσιογράφους δεσμεύτηκε ότι η αλλαγή ονόματος του SDSM θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο συνέδριο... Κοινώς μας δουλεύει ψιλό γαζί, αφού μέχρι τότε η Ελλάδα θα έχει ψηφίσει από τη Βουλή και τις εφαρμοστικές συμφωνίες της Πρέσπας...

Τραγικό;

Σίγουρα τραγικό.

Πιο τραγικό, αυτό που ακούω εντόνως ότι τις εφαρμοστικές θα τις φέρουν προς ψήφιση εν μέσω θέρους που αρκετοί βουλευτές θα λείπουν σε διακοπές.

Θα τις φέρουν δηλαδή στα θερινά τμήματα, όταν για παράδειγμα θα λείπουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής.

Θέλω βεβαίως να πιστεύω ότι όλο αυτό το σενάριο είναι ψευδές και ανυπόστατο και αυτές οι γραμμές που γράφονται εδώ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ας βγω ψεύτης και δεν πειράζει...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.