BOMBER

Αντιπυρική περίοδος - φωτιές: Το «καμπανάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημάρχους

Αντιπυρική περίοδος - φωτιές: Το «καμπανάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη στους δημάρχους

Πολλοί τον άκουσαν, ίσως λίγοι να το κατάλαβαν, αλλά ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη που έγινε στην Πολιτική Προστασία για την αντιπυρική περίοδο έστειλε μήνυμα στους Δημάρχους και στους «βλαχοδημάρχους» των επικίνδυνων περιοχών…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα, αφού άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να τελειώνει η «καραμέλα» ότι δεν έχουν πόρους και χρήματα οι τοπικοί άρχοντες. Γι’ αυτό και σε μια αποστροφή του απευθύνθηκε στον Στέλιο Πέτσα, λέγοντας:

«Αντιλαμβάνομαι Στέλιο ότι έχουμε εγκρίνει κάποιες χρηματοδοτήσεις για όλη την Ελλάδα αλλά και για τους 11 Δήμους οι οποίοι συμμετέχουν σήμερα εδώ. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: ο Υπουργός Εσωτερικών έχει την εξουσιοδότηση μου σε περίπτωση που απαιτούνται περισσότεροι πόροι και αυτοί οι πόροι μπορούν να απορροφηθούν γρήγορα -το τονίζω αυτό- έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό το οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει, να προχωρήσει στην εκταμίευση και πρόσθετων πόρων προκειμένου να υποστηριχθούν οι 11 αυτοί Δήμοι. Αυτό πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα προφτάσουμε να κάνουμε τη δουλειά. Να τονίσω τέλος ότι έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Η Αττική προφανώς είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας και διότι είναι η Αττική και διότι ακόμα, όπως είπα, έχουμε να διαχειριστούμε τις πληγές της «Μήδειας» ως προς τον μεγάλο όγκο κομμένων δέντρων τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν καθαριστεί».

Το «καρφί» για την Μήδεια πάει σε όλους αυτούς τους δημάρχους που ακόμα και τώρα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να μαζέψουν τις ζημιές από την κακοκαιρία του χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Δεν θέλω να επαναλάβω πράγματα τα οποία ήδη γνωρίζετε και τα οποία έχετε συζητήσει στις δύο προηγούμενες συσκέψεις τις οποίες είχατε».

Καθένας λοιπόν θα αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα κρύβονται πίσω από την αόριστη έννοια του κρατικού μηχανισμού, αυτό καταλαβαίνω από τα λεγόμενα του Μητσοτάκη.

Πρακτικά σημαίνει πως σε οποιαδήποτε στραβή θα τους βγάλει στη σέντρα και πολύ καλά θα κάνει εδώ που τα λέμε…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Χαρδαλιάς: Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του