BOMBER

Δυσφορία στην κυβέρνηση για Αυγενάκη - Παραιτήθηκε η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου

Δυσφορία στην κυβέρνηση για Αυγενάκη - Παραιτήθηκε η προϊσταμένη του Πρωτοδικείου

Την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που αποφάσισε μόνος του να σταματήσει τις εκλογές στην ΕΟΚ, επειδή δήθεν φοβάται διασπορά κορωνοϊού 

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον Λευτέρη Αυγενάκη αφού με τα καμώματά του δίνει τροφή για σκληρή κριτική όχι μόνο από τα πολιτικά κόμματα, αλλά και από την κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στην κυβέρνηση έχουν γίνει άνω - κάτω με τα... καμώματα του Λευτέρη Αυγενάκη για τις εκλογές της ΕΟΚ, προκαλώντας μάλιστα και την οργή του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Το όλο ζήτημα φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις ενδοκυβερνητικής κρίσης από την απαράδεκτη ενέργεια του υφυπουργού Αθλητισμού να στραφεί κατά των ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών, επειδή δεν έγινε το... δικό του στο θέμα των εκλογών της ΕΟΚ, προσπαθώντας με κάθε τρόπο και μέσο να τις μπλοκάρει.

Σύμφωνα με το «dikisports.blogspot», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας είναι εξοργισμένος από τις απαξιωτικές αναφορές του Λευτέρη Αυγενάκη για τους δικαστές.

Μάλιστα για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Σοφία Φούρλαρη.

Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε νωρίτερα σήμερα σε ανάρτησή του πως η ΕΟΚ θα έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της νομιμότητας, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία που αναβλήθηκε, ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου, καθώς όπως ισχυρίζεται η διεξαγωγή της με φυσική παρουσία θεωρήθηκε επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Έχουν ανοίξει θέατρα, μουσεία, συναυλιακοί χώροι, σχολεία, δραστηριότητες και ο Αυγενάκης φοβάται δήθεν διασπορά του ιού στις εκλογές του μπάσκετ οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα γίνουν με αυστηρά κριτήρια και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Για να μην γίνουν οι εκλογές έχει βάλει λυτούς και δεμένους, ενώ έχει μπλέξει και την Πολιτική Προστασία, αλλά και τον τομέα αθλητισμού της ΝΔ, τον οποίο έβαλε να εκδώσει ανακοίνωση υπέρ του!

Οι ενέργειες του Λευτέρη Αυγενάκη έχουν προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο σε όλους τους παράγοντες του αθλητισμού, αλλά και στον φίλαθλο κόσμο, κάτι που φέρνει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κίνδυνος να μετατραπεί ο Αυγενάκης σε μοιραίο άνθρωπο για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατός.

Θυμίζουμε ότι επικίνδυνο ακόμη και για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τον Υπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης λίγες ώρες μετά από τις καταγγελίες του για παραπλάνηση Δικαστών και υπονόμευση των θεσμών εν όψει των εκλογών της 30ης Μαΐου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Την ίδια ημέρα που με δικαστική απόφαση διορίστηκε εκ νέου η προσωρινή διοίκηση στην Ε.Ο.Κ., σε πείσμα πολλών μεταξύ άλλων και του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης θυμήθηκε να στραφεί κατά των σωματείων μας.


Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους του δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του Υπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Τα αθλητικά σωματεία, που έχουν προ μηνών δικαιωθεί δικαστικώς, διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γ.Σ. Μήπως ο κ. Υπουργός με νέα «τροπολογία» του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη;

Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ».

Διαβάστε αναλυτικά

Εκλογές ΕΟΚ: Αυγενάκης κερνάει, Αυγενάκης πίνει