BOMBER

Λευτέρης Αυγενάκης: Μπορεί ένας υφυπουργός να «εκβιάζει» και να «σέρνει» ολόκληρη κυβέρνηση;

Λευτέρης Αυγενάκης: Μπορεί ένας υφυπουργός να «εκβιάζει» και να «σέρνει» ολόκληρη κυβέρνηση;

Την ώρα που ο τόπος ταλανίζεται με ένα σωρό σοβαρά προβλήματα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σέρνει ολόκληρη την κυβέρνηση βάσει της δική του προσωπικής ατζέντας και βάσει των δικών του καπρίτισων

Στην περίπτωσή του η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Εν μέσω πανδημίας και εν μέσω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης επέλεξε να σύρει την κυβέρνηση σε μια περιπέτεια άνευ λόγου και άνευ προηγουμένου, προκειμένου να ακυρώσει τις εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Αφού τον «άδειασαν» όλοι οι φορείς στους οποίους απευθύνθηκε και κατέρριψαν το επιχείρημά του ότι με τις εκλογές υπάρχει κίνδυνος διασποράς κορωνοϊού, ο κ. Αυγενάκης βρήκε τώρα νέο βιολί! Πιέζει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να εκδώσει διαταγή διακοπής των εκλογών, με το πρόσχημα ότι υπάρχει ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων!

Τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο κ. Αυγενάκης;

Έμπλεξε τους πάντες για να διακόψει τις εκλογές στην ΕΟΚ. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη, το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόρους, για να σταματήσει μια καθ' όλα νόμιμη διαδικασία.

Κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να στρέψει τους πάντες εναντίον του

Έχει κάνει μια ολόκληρη κυβέρνηση άνω - κάτω.

Εκδίδει προσωπική δήλωση - απάντηση ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της ελληνική ομοσπονδίας μπάσκετ και του λέει: «Στην πρωτοφανή παραληρηματικού χαρακτήρα δήλωση του κ. Αυγενάκη η αθλητική κοινωνία αδυνατεί να δώσει απάντηση. Η δήλωση αυτή πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης επιστημονικής ομάδας που έχει ως αντικείμενό της την παραδοξότητα παρόμοιων αντιδράσεων. Αυτά και τέλος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας είναι εξοργισμένος από τις απαξιωτικές αναφορές του Λευτέρη Αυγενάκη για τους δικαστές.

Μάλιστα για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Σοφία Φούρλαρη.

Την ίδια ώρα εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία και αναγκάζει την Ένωση Δικαστών να του απαντήσει και να τον βάλει στην θέση του... Φέρνει δηλαδή απέναντί του το δικαστικό σώμα.

Με επιστολή της, η Ένωση δικαστών και εισαγγελέων απαντά στους ισχυρισμούς του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την αναφορά του για νοθεία και παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών, μέσω εικονικών αντιδικιών σωματείων του μπάσκετ.

Στην επιστολή της Ένωση σημειώνει πως: «Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή.

Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία».

Σα να μην έφταναν τα παραπάνω, έρχεται ο ίδιος ο ΕΟΔΥ και τον αδειάζει δημοσίως.

Στη λυσσαλέα προσπάθεια του να ματαιώσει τις εκλογές της ΕΟΚ που είναι προγραμματισμένες για την προσεχή Κυριακή, διά ζώσης, στη Λεωφόρο, ο Υφυπουργός απευθύνθηκε μεταξύ άλλων στον ΕΟΔΥ!

Ο ΕΟΔΥ απάντησε άμεσα στον Αυγενάκη, αδειάζοντας τον με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Πρώτον δηλώνοντας αναρμόδιος για την παροχή σχετικής αδειοδότησης στην ΕΟΚ και εν συνεχεία δηλώνοντας πρόθυμος να συνδράμει- όπως στις εκλογές των Δικαστών και Εισαγγελέων τον περασμένο Σεπτέμβρη- με την σύνταξη υγειονομικού πρωτοκόλλου ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα!

Με δυο λόγια διά του προέδρου του, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα ο ΕΟΔΥ, γκρεμίζει τις ελπίδες του Αυγενάκη για ματαίωση των εκλογών και τον βγάζει στη… σέντρα !

Τώρα πιέζει τον Χρυχοΐδη

Παρόλα αυτά, ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει με εμμονικό τρόπο το ίδιο τροπάρι και τώρα εκβιάζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να σταματήσει τις εκλογές με δική του εντολή και με το πρόσχημα ότι δήθεν απειλούνται επεισόδια από την διενέργεια των εκλογών!

Αυτός ο παραλογισμός εκτός από αστήριχτος είναι και επικίνδυνος αφού αν περάσει κάτι τέτοιο, τότε θα μπορεί η αστυνομία να σταματά όποιες αρχαιρεσίες θέλει με το πρόσχημα των ενδεχόμενων επεισοδίων.

Προφανώς ο κ. Αυγενάκης ονειρεύεται άλλες εποχές, τις εποχές του γύψου της επταετίας.

Το εύλογο ερώτημα είναι το ακόλουθο:

Τι άλλο πρέπει να κάνει ο κ. Αυγενάκης για να τον σταματήσει η κυβέρνηση;

Πόσους άλλους πρέπει να εμπλέξει και να εκθέσει για να τον βάλει κάποιος στην θέση του;

Δεν αντιλαμβάνεται κανείς το πολιτικό κόστος των ενεργειών του οι οποίες στηρίζονται σε προσωπικές του εμμονές;

Μπορεί ένας υφυπουργός να σέρνει μια ολόκληρη κυβέρνηση στο βούρκο;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.