BOMBER

Ο Καρανίκας ούτε ήταν, ούτε θα γίνει εκπρόσωπος της Αριστεράς

Ο Καρανίκας ούτε ήταν, ούτε θα γίνει εκπρόσωπος της Αριστεράς

Δεν ξέρω αν είναι σκάουτερ ή αν πράγματι έφερε τον Αλέξη Τσίπρα από την ΚΝΕ στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ξέρω ότι με τις δημόσιες δηλώσεις του δημιουργεί προβλήματα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε πρώτο χρόνο, ακούγοντας κάποιος τις δηλώσεις του Νίκου Καρανίκα μπορεί να γελάσει ή να τις χλευάσει ή ακόμα και να τις τρολάρει. Σε δεύτερο χρόνο, σκεπτόμενος ψύχραιμα, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι ο κ. Καρανίκας δίνει τροφή για αρνητική κριτική, αποδομώντας την εικόνα τις ριζοσπαστικής αριστεράς την οποία θέλει να δείχνει προς τα έξω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς ο άνθρωπος δεν το κάνει με σκοπιμότητα. Δεν έχει διάθεση να δημιουργήσει πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα. Ίσως απλά να μην αντιλαμβάνεται πώς παίζεται το πολιτικό και το επικοινωνιακό παιχνίδι στην Ελλάδα. Υπάρχει και το σενάριο της αφέλειας δηλαδή, της ελλειπούς συναίσθησης ή αντίληψης.

Θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν θα κρίνω τον κ. Καρανίκα για τις απόψεις και την κοσμοθεωρία του. Θα ήταν μέγα λάθος να κάνω κάτι τέτοιο. Ούτε θα τον δικάσω, ούτε θα τον καταδικάσω. Μπορεί να έχει όποιες απόψεις θέλει για την χρήση των ναρκωτικών, για την φαρμακευτική κάνναβη. Έχει κάθε δικαίωμα να έχει τις δικές του αξίες και τα ιδανικά που νομίζει ο ίδιος. Μην μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία, δεν υπάρχει ούτε «δίκη προθέσεων», ούτε «δίκη απόψεων».

Μπορεί να διαβάζει Τολστόι, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν, να αγαπάει τον Ντοστογιέφσκι, να ανιχνεύει τον Διαφωτισμό από τον Ρουσσώ ή τον υλιστή και άθεο Ντιντερό. Ότι γουστάρει...

Όμως συμπαθάτε με, δεν μπορει να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της Αριστεράς, ούτε να συνδέει την δική του κοσμοθεωρία με την στάση και την πορεία της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Ο κ. Καρανίκας μπορεί να είναι ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ήταν σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Αριστερά, ούτε με τους αγώνες της Δημοκρατικής παράταξης.

Δεν δικαιούται να εμφανίζεται ως αντιπρόσωπος της Αριστεράς. Τελεία και παύλα.

Επίσης, σε καμία περίπτωση ο κ. Καρανίκας δεν δικαιούται να εκθέτει με αυτό τον άκομψο τρόπο τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αυτός τον ανακάλυψε και τον έφερε στο κόμμα.

Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται ούτε για πλάκα και ειδικά για έναν άνθρωπο που σε λυπήθηκε και σου έδωσε για 4 χρόνια ένα ξεκούραστο μεροκάματο. Λυπούμαι πολύ για τον κ. Καρανίκα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κάποιο αμούστακο παλληκαράκι που το βρήκε ο Καρανίκας στο δρόμο και το έφερε στην Κουμουνδούρου για να γίνει πρωθυπουργός.

Αν όλοι αυτοί οι τύποι δεν μπορούν να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καλύτερα να τρώνε και να μην μιλάνε... Ή έστω να μασάνε τσίχλα. Διότι υπάρχουν κι άλλοι Καρανίκες στο κόμμα οι οποίοι τον έχουν «κάψει» για τα καλά τον Τσίπρα.

Δεν μπορεί κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας δίνει μια συνέντευξη σε ένα μεγάλο Μέσο Ενημέρωσης να βγαίνουν την ίδια μέρα, διάφοροι συμπαθείς γραφικοί τύποι και να κλωτσάνε την καρδάρα με το γάλα.

Καλό θα ήταν κάποιοι να προστατεύσουν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν αξίζει τέτοια αποδόμηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός στον καιρό του κι οι εκλογές στην ώρα τους...