BOMBER

To «κουρελόχαρτο» της συμφωνίας των Πρεσπών γέμισε με ντροπή το Euro 2020

To «κουρελόχαρτο» της συμφωνίας των Πρεσπών γέμισε με ντροπή το Euro 2020

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι η πολύκροτη συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο είναι κατάπτυστη, αλλά δεν τηρείται ούτε στο ελάχιστο από τους Σκοπιανούς

Για όσους ενδεχομένως δεν το είδαν ή κάνουν ότι δεν είδαν, στο Euro 2020 και στον αγώνα τους με την Αυστρία οι Σκοπιανοί εμφανίστηκαν στις εξέδρες με πανό «Μακεδονία» και περικεφαλαίες... α λα Μέγας Αλέξανδρος.

Οι δικαιολογίες των Σκοπίων είναι περισσότερο γελοίες κι από τις ίδιες τις πράξεις τους. Όπως είναι γνωστό, η ελληνική πλευρά έστειλε επιστολή, δια του Νίκου Δένδια, ζητώντας την πλήρη συμμόρφωση των γειτόνων στην συμφωνία των Πρεσπών , ωστόσο η σκοπιανή πλευρά απάντησε ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην χώρα τους δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, επομένως δεν δεσμεύεται από την συμφωνία.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι όσοι ασκούν σφοδρή κριτική για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών είχαν απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για μια συμφωνία που δεν τη θέλει και δεν την ήθελε κανένας, ούτε εμείς, ούτε οι Σκοπιανοί και παρόλα αυτά οι αρχιτέκτονες του χάους με αρχηγό τον Νίκο Κοτζιά την υπέγραψαν, βάζοντας τη χώρα μας σε απίστευτες περιπέτειες.

Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παρακολουθεί αμέτοχη τις προκλήσεις των Σκοπίων, χωρίς ούτε καν να καταγγέλλει τη γειτονική χώρα για τη μη τήρηση των όρων της Συμφωνίας. Άγνωστη είναι η τύχη των περίφημων επιτροπών παρακολούθησης που θα δημιουργούνταν για να ελέγχουν την πορεία εφαρμογής της.

Όπως και να έχει, τα Σκόπια κατάφεραν να μπουν στο ΝΑΤΟ όπως εξ αρχής ήθελαν οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί. Ο Κοτζιάς και οι φίλοι του, μια χαρά έκαναν την δουλειά τους.

Φαντάζομαι θα αισθάνονται ιδιαιτέρως περήφανοι βλέποντας να ανεμίζουν στα τηλεοπτικά δίκτυα σημαίες με το όνομα της Μακεδονίας μας και το αστέρι της Βεργίνας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα: Αυτό είναι το θέμα που έπεσε στην Έκθεση