ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκόπια: Προκλήσεις δίχως τέλος! Αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία» στην κρατική τηλεόραση

Σκόπια Euro 2020

Euro 2020: Ως μια ευκαιρία να προκαλέσουν φαίνεται ότι βλέπουν το 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα οι Σκοπιανοί, προχωρώντας σε προκλητικό και εθνικιστικό παραλήρημα.

Οι Σκοπιανοί έκαναν σαφές ότι δεν είχαν καμία πρόθεση αλλαγής της ονομασίας τους, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει αλλάξει όνομα και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου που αυτοαναφέρεται ως ομοσπονδία της Μακεδονίας, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, να προχωρά σε σχετική παρέμβαση προς τον ομόλογό του των Σκοπίων.

Στη σημερινή πρεμιέρα της χώρας στο Euro, οι Σκοπιανοί που βρέθηκαν στο Βουκουρέστι για το ματς με την Αυστρία κατέκλυσαν το γήπεδο με σημαίες με τον «Ήλιο της Βεργίνας», κασκόλ με το όνομα «Μακεδονία» αλλά και περικεφαλαίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκαλώντας για ακόμα μια φορά σε αθλητική διοργάνωση την Ελλάδα και τους Μακεδόνες.

Προκλητική στάση είχε ακόμα κι η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, «MRT», η οποία μεταδίσει τους αγώνες του Euro 2020. Μολονότι η «MRT» χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας (όχι από ανταποδοτικό τέλος) κι ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μόνο περηφάνια! Πάλεψε σαν λιοντάρι, «λύγισε» από τον κορυφαίο σε τιτάνια μάχη