ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκαλούν τα Σκόπια: «Καμία υποχρέωση της ομοσπονδίας να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σκόπια Euro 2020

Euro 2020: Την προκλητική στάση τους, όσον αφορά στην ονομασία που χρησιμοποιεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, συνεχίζουν τα Σκόπια, με τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας να αναφέρει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να προσαρμόσει το όνομα της.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου των Σκοπίων να χρησιμοποιεί στο επίσημο έμβλημά της τα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia), προκάλεσε εύλογα την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς, καθώς αντιτίθεται στη συμφωνία για την επίσημη ονομασία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μπουγιάρ Οσμάνι, ισχυρίστηκε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του δεν υποχρεούται να μετατρέψει και να προσαρμόσει το όνομά της στη νέα ονομασία της χώρας, καθώς όπως είπε, αυτή δεν επιχορηγείται από το κράτος.

«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας (FFM) είναι ένας ανεξάρτητος και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είναι εγγεγραμμένος στο Γενικό Μητρώο ως ένωση και ως εκ τούτου δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε ιδρύματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση. Από τη στιγμή που η FFM δεν λαμβάνει λεφτά από το κράτος, δεν έχει υποχρέωση να προσαρμοστεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι κωδικοί των εμπορικών σημάτων βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι οι εξής: κωδικοί MK και MKD. Κάποιοι ρωτούν γιατί δεν χρησιμοποιείται ο κωδικός NMΚ (North Macedonia), αλλά αυτός ο κωδικός ορίζεται μόνο για τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη Συμφωνία Πρεσπών» δήλωσε το Σάββατο (12/6) ο Οσμάνι σε συνέντευξη Τύπου, όπου κληθηκε να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις εντάσεις της Ελλάδας σχετικά με τα αρχικά FFM στις φανέλες των ποδοσφαιριστών της χώρας, στο Euro 2020.

Να θυμίσουμε ότι για τα επίμαχα αρχικά στις φανέλες των ποδοσφαιριστών των Σκοπίων αλλά και για προκλητικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μουάμεντ Σεϊντίνι, υπήρξαν αντιδράσεις τόσο του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Λευτέρη Αυγενάκη, όσο και της ΕΠΟ προς την UEFA, αλλά και επιστολή διαμαρτυρίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον ομόλογό του των Σκοπίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίστιαν Έρικσεν: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανακοίνωση της UEFA

Ροή Ειδήσεων