BOMBER

Πόσο «εμπειρογνώμονας» μπορεί να είσαι για να ζητάς καλοκαιριάτικα αρνητικό τεστ για μετακινήσεις;

Πόσο «εμπειρογνώμονας» μπορεί να είσαι για να ζητάς καλοκαιριάτικα αρνητικό τεστ για μετακινήσεις;

Αντί για την πειθώ οι ειδήμονες και οι επαΐοντες επιλέγουν την τιμωρία όσων πολιτών δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και τους κλείνουν στο σπίτι

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που προκύπτουν από την σύσκεψη - τηλεδιάσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας η εισήγηση που προωθούν είναι να μην επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό των ανεμβολίαστων παρά μόνο με αρνητικό rapid test ή αρνητικό μοριακό έλεγχο.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο έλεγχος συνεπάγεται κόστος.

Προσπαθώ να αντιληφθώ το σκεπτικό της πρότασης, αλλά αδυνατώ. Αφήστε που είναι ξεκάθαρα τιμωρητικής φύσεως αφού για να μεταβεί κάποιος σε άλλο νομό θα πρέπει να πληρώσει είτε 20 ευρώ για το rapid είτε 60 για το μοριακό.

Ο προβληματισμός είναι έντονος αφού είναι πολύ πιθανό το μέτρο αυτό (αν τελικά επικρατήσει) να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Να προκαλέσει δηλαδή κύμα οργής των πολιτών και να τους ωθήσει να μην μετακινηθούν. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστρεπτικό και για τον ελληνικό τουρισμό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα μπορεί να ταξιδέψει πουθενά εκτός νομού! Πρόκειται φυσικά για ένα νέο σκληρό lockdown το οποίο θα προκαλέσει και κοινωνικές εκρήξεις, αφού οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο εγκλεισμό και μάλιστα σε αυτή την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Έρχεται δε σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση διαβεβαίωνε τους πάντες ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για το σύνολο του πληθυσμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απάτη-μαμούθ 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Συνελήφθησαν γιατροί και ιδιοκτήτρια γηροκομείου