BOMBER

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μέχρι πότε μπαίνουν στον «πάγο» οι απολύσεις;

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μέχρι πότε μπαίνουν στον «πάγο» οι απολύσεις;

Από το Newsbomb.gr σας το είχαμε γράψει εγκαίρως ότι η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι άφησε να διαρρεύσουν οι απολύσεις, τελικώς επέλεξε να το παγώσει το όλο ζήτημα μέχρι τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε, υποχρεωτικά εμβολιάζεται όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) και όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό) σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, διαγνωστικά κέντρα και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Αν και το προηγούμενο διάστημα, υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης άφηναν να εννοηθεί ότι θα πάμε σε απολύσεις αμέσως μετά την αναστολή εργασίας, τελικώς επικράτησαν οι εισηγήσεις των ψυχραιμότερων και οι απολύσεις μπαίνουν στον πάγο...

Προφανώς το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα ήταν τεράστιο και μη διαχειρίσιμο. Έτσι λοιπόν από την τροπολογία προκύπτει ότι τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, στον χώρο της υγείας δεν θα πάμε σε απολύσεις, αλλά σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών και άνευ ασφαλιστικών εισφορών. Αυτοί που θα προσλαμβάνονται ως αντικαταστάτες των μη εμβολιασθέντων, θα προσλαμβάνονται μόνο με 3μηνες συμβάσεις. Προσέξτε μιλάμε για τα επαγγέλματα που κινούνται στο χώρο της υγείας.

Για τα υπόλοιπα επαγγέλματα στον ιδιωτικό τομέα δεν τίθεται θέμα μη απολύσεων, αφού ο νέος νόμος Χατζηδάκη προβλέπει τη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος περί απολύσεων.

Προσέξτε, πρακτικά όλα τα παραπάνω θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 και θα επανεξεταστούν ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Άρα επί της ουσίας δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα. Όλα είναι ανοικτά και ρευστά.

Διαβάστε όλο το κείμενο της τροπολογίας:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτή είναι η τροπολογία - Διαβάστε όλο το κείμενο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια, στην κορυφή του NBA - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr