BOMBER

Πάλι στα βαθιά ο Κικίλιας: Αναλαμβάνει το στοίχημα του τουρισμού

Πάλι στα βαθιά ο Κικίλιας: Αναλαμβάνει το στοίχημα του τουρισμού
INTIME

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα. Γι΄αυτό και ο πρωθυπουργός τον κράτησε στο υπουργείο Υγείας καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας

Παρά τις δυσκολίες ο Κικίλιας κατάφερε να κρατήσει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βάλει τα θεμέλια για την επόμενη μέρα. Τώρα αναλαμβάνει ένα ακόμα δύσκολο στοίχημα, αυτό της τουριστικής βιομηχανίας. Δεν είναι μόνο η βαριά βιομηχανία, είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας για την ανάπτυξη της οικονομίας. Βασικός στόχος να επανέλθει ο τουρισμός στα προ υγειονομικής κρίσης επίπεδα.

Η ολική επαναφορά του ελληνικού Τουρισμού στην μετά κορονοϊόπερίοδο αποτελεί το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων χρόνων με τον Βασίλη Κικίλια να αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού έπειτα από 18 μήνες στο τιμόνι της διαχείρισης της πανδημίας.

Ο στόχος των 18 δισ. ευρώ, που εισέρρευσαν στην χώρα από τον τουρισμό το 2019 θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, κατά το ήμισυ φέτος με την επόμενη διετία να είναι καθοριστική για την πλήρη ανάκαμψη της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία η χώρα μας θα εντείνει την προσπάθεια να βελτιώσει τη συγκριτική της θέση έναντι των κύριων ανταγωνιστών της όπως η Ισπανία και η Ιταλία αλλά και η Γαλλία και η Πορτογαλία, ανακάμπτοντας πιο γρήγορα με βασικό στόχο πλέον την τουριστική σεζόν 2022.

Ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους, που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού με την Ευρώπη, τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό του κόσμου, να έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα σε μία αγορά, που αντιπροσωπεύει το 10% του ενωσιακού ΑΕΠ και απασχολεί περίπου 27 εκατομμύρια εργαζόμενους, αναζητώντας μία νέα τουριστική στρατηγική.

Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Είναι και άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, όπως η ανάγκη της επιβίωσης των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό, μέσω της περαιτέρω ανάδειξης του brand «Ελλάδα», η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και η βελτίωση των υποδομών. Όλα αυτά πρέπει να τρέξουν με «ταχύτητες του φωτός» και ο Κικίλιας πρέπει να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις. Έχει αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός και ακούραστος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός: Δεν αποδέχεται την πρόταση Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Στον ανακριτή ο Ρούμπεν Σεμέδο (βίντεο)

Ίος: Σκότωσε 22χρονο Ιρλανδό με μία γροθιά – Πώς έγινε η δολοφονία