BOMBER

Αν δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία, θα έχουμε πρόβλημα...

Αν δεν πάμε σε τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά σχολεία, θα έχουμε πρόβλημα...

H λύση λοιπόν ποια είναι; Να τρέχουμε τελευταία στιγμή, όταν η κατάσταση φτάσει σε απροχώρητο σημείο να ψάχνουμε για παιδιατρικές κλίνες; Ή μήπως να μπούμε σε διαδικασία τηλεκπαίδευσης μήπως και περιορίσουμε τη διασπορά;

Η ιατρική είναι η κορωνίδα των επιστημών υγείας, που διαφυλάσσει αυτό το υπέρτατο αγαθό, που αφορά σώμα και ψυχή, μέσω της διάγνωσης και της θεραπείας, αλλά και της πρόληψης. Το ιπποκρατικό «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν», δηλαδή καλύτερα να προλάβεις κάτι, παρά να το θεραπεύσεις, ισχύει από αρχαιοτάτων χρόνων και παραμένει εξόχως επίκαιρο.

Η στάση των αρμόδιων υπουργείων και των αρμόδιων επιτροπών του υπουργείου Υγείας η οποία κινείται στη λογική «περιμένουμε να δούμε που θα κάτσει η μπίλια με τα κρούσματα στο δημοτικά σχολεία και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε», εκτός από αναποτελεσματική είναι βεβαίως και ανεύθυνη. Η εμμονή να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά πάση θυσία θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις και μετά να ξέρετε δεν θα μπορείτε να πείτε: φταίνε οι πολίτες». Αυτή η καραμέλα έχει τελειώσει.

Κάθε μέρα κλείνει και ένα δημοτικό σχολείο λόγω κρουσμάτων. Ακόμη ένα τμήμα σχολείου βάζει «λουκέτο» εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για την έκτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου στο Μούλκι Κορινθίας και κανείς δεν αναρωτιέται: «Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα;».

Να κλείσουν όλα τα δημοτικά σχολεία και να πάμε για ένα διάστημα σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. «Γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Παθολογίας/ Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Άρα το θέμα είναι σοβαρότατο και θα γίνει ακόμα χειρότερο αν τα μικρά παιδιά αρχίσουν να γεμίζουν τις κλίνες covid. Μακάρι από αυτό το ποσοστό, κανένα παιδί να μη χρειαστεί να διασωληνωθεί. Δεν μπορεί να διανοηθεί καν ανθρώπινος νους πως το ελληνικό κράτος «ρισκάρει» την απώλεια έστω και ενός παιδιού αυτής της χώρας, στο βωμό της άσκησης πίεσης στην ελληνική οικογένεια για να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών.

Μέχρι να φτάσουν οι εμβολιασμοί στους παιδιάτρους θα περάσει μεγάλο διάστημα. Ίσως το σύστημα να μην είναι έτοιμο μέσα στον Οκτώβριο.

H λύση λοιπόν ποια είναι; Να τρέχουμε τελευταία στιγμή, όταν η κατάσταση φτάσει σε απροχώρητο σημείο να ψάχνουμε για παιδιατρικές κλίνες;

Η μήπως να μπούμε σε διαδικασία τηλεκπαίδευσης μήπως και περιορίσουμε τη διασπορά;

Το κοινωνικό και εν κατακλείδι πολιτικό κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για όποιον δεν σταθμίσει σωστά αυτή τη στιγμή τα επιστημονικά δεδομένα που «φωνάζουν» από χιλιόμετρα μακριά για το κακό που έρχεται...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σήμερα η κηδεία της άτυχης Δώρας – Ο 40χρονος την παρακολουθούσε μια ημέρα πριν τη δολοφονία

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr για Βόρεια Ελλάδα: Εμβολιασμός ή θα διδαχθούμε πολύ ακριβά τις συνέπειες