BOMBER

Διχασμός και ανισότητες και στους μη εμβολιασμένους πολίτες: Οι ασυνείδητοι που «αλωνίζουν»

Πλαστά πιστοποιητικά
Τα πλαστά πιστοποιητικά δίνουν ελευθερία κινήσεων σε ασυνείδητους.
InTime / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, και τον διχασμό που προκλήθηκε στην κοινωνία, έρχεται νέος διχασμός στις τάξεις όσων δεν έχουν εμβολιαστεί εξαιτίας των ασυνειδήτων που εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν μέτρα τα οποία διαχώρισαν σε δυο κατηγορίες τους Έλληνες πολίτες, ανάλογα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, το Newsbomb.gr είχε πάρει ξεκάθαρη θέση. Κάθε διαχωρισμός πολιτών συνιστά πρόβλημα για την κοινωνία, καθώς θα έπρεπε άπαντες να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα παρατηρούμε όλους αυτούς τους μήνες, με ακραίες συμπεριφορές εμβολιασμένων ή μη, με την κοινωνία να είναι «στα κάγκελα». Ειδικότερα κάθε φορά που ανακοινώνονται νέα μέτρα, τα οποία έχουν διχαστικό και τιμωρητικό χαρακτήρα, γίνεται ακόμα πιο έντονο το αίσθημα της αδικίας σε μεγάλη μερίδα πολιτών.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε εμβολιασμένους ή μη που προκαλεί προβλήματα, αδικίες και διχασμό. Πλέον, παρατηρείται το φαινόμενο και ανάμεσα στους μη εμβολιασμένους πολίτες, όπου υπάρχουν αυτοί οι οποίοι τηρούν μια στάση σοβαρή, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και σεβόμενοι όλους τους κανόνες και τους νόμους – άσχετα αν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτούς – αλλά υπάρχουν και οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να βρουν τρόπο να «παρακάμψουν» τα μέτρα, βάζοντας σε κίνδυνο τους πάντες. Εμβολιασμένους και μη, καθώς κυκλοφορούν παντού, χωρίς κανέναν έλεγχο, καμία προστασία και με πλήρη ασυδοσία. Πάντα, εις βάρος των νομοταγών πολιτών, κάνοντας χρήση παράνομων δραστηριοτήτων. Κινούμενοι στο... σκοτάδι για να βρουν το «μαγικό» χαρτί, το παράνομο πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει… άνθιση των κυκλωμάτων που προμηθεύουν τους πολίτες πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, με τα οποία οι ασυνείδητοι κυκλοφορούν παντού. Αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα αδικίας σε πολίτες που ναι μεν δεν έχουν εμβολιαστεί, πλην όμως δεν αναζητούν τρόπο να… κυκλοφορούν παντού και να «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» κανόνες και νόμους. Και βέβαια, είναι προφανές ότι αυτό το ζήτημα προέρχεται, αλλά και εκτείνεται, και σε άλλα πεδία της κοινωνίας.

Από τη στιγμή που οι ίδιοι οι πολίτες, για παράδειγμα σε ένα κατάστημα εστίασης ή ένα κατάστημα ρούχων, θα πρέπει να ελέγχουν τους άλλους πολίτες, ξεκινάει το σοβαρό πρόβλημα. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αρνηθεί έναν έλεγχο που δεν διεξάγεται από μια επίσημη Αρχή του κράτους, κάτι που έχει συμβεί ήδη και έχει φέρει αρκετά επεισόδια και εντάσεις ανάμεσα στους πολίτες. Την ίδια στιγμή, ο πολίτης που διενεργεί τον έλεγχο ως εργαζόμενος σε ένα κατάστημα είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα γνήσιο και ένα πλαστό πιστοποιητικό. Συνεπώς οι επιτήδειοι έχουν αποκτήσει την άνεση να κυκλοφορούν ασύδοτοι στην κοινωνία, να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όλων και σπάνια να αντιμετωπίζουν επιπτώσεις.

Είναι προφανές πως τα διχαστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εδώ και καιρό, δημιουργούν αλυσιδωτά προβλήματα, τα οποία όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση θα γίνονται μεγαλύτερα αντί να επιλύονται.

Και είναι ακόμα πιο προφανές, πως όσο θα υπάρχει «θολό τοπίο» αναφορικά με την αντιμετώπιση και κυρίως την πρόληψη ώστε να αποτρέπονται τα κρούσματα και τα φαινόμενα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών, τόσο οι ασυνείδητοι θα βρίσκουν τρόπους για να ξεγελούν και το κράτος και τους συμπολίτες τους, πίνοντας και τρώγοντας εις υγείαν των κορόιδων...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 4.345 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 63 θάνατοι και 684 διασωληνωμένοι

Μητσοτάκης: Τρία νέα μέτρα στήριξης για ρεύμα και φυσικό αέριο

Επεισόδιο στη Βουλή Τσίπρα - Γεραπετρίτη: Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ