BOMBER

Δεν έβρισκαν απογραφέα στη Μύκονο...

Μύκονος
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με την απογραφή στη Μύκονο...
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Yiannis Skoulas

Τα ύστερα του κόσμου που λέμε… Απίστευτες δικαιολογίες ιδιοκτητών για να μην απογραφούν.

Στο νησί των Ανέμων, στη Μύκονο των 5.000 μόνιμων κατοίκων και των 200.000 φιλοξενουμένων την ημέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η απογραφή άργησε… μερικές εβδομάδες. Κι αυτό γιατί στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων δεν βρέθηκε ούτε ένας απογραφέας για να αναλάβει τη διαδικασία.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της χώρας να μην υπάρχει ένας υπάλληλος να αναλάβει τη διαδικασία; Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Θάνο Θανόπουλο, η απογραφή θα ξεκινήσει τώρα – μετά κόπων και βασάνων – καθώς ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές, δημοτικοί υπάλληλοι θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν την απογραφή των Μυκονιατών. «Αντίστοιχο πρόβλημα χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε και στους Παξούς, λόγω του μεγέθους του νησιού». Πάντως, στα μικρά νησιά θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία της απογραφής, καθώς σε όλα έχει οριστεί πλέον κάποιος απογραφέας.

Τα ευτράπελα πάντως είναι πολλά. Ιδιοκτήτες κατοικιών αρνούνται να απογράψουν τις κατοικίες τους επειδή τις μισθώνουν σε πλατφόρμες τύπου Airbnb και φοβούνται πως τα στοιχεία της απογραφής θα… φτάσουν στην Εφορία. Οι δικαιολογίες που προβάλουν για να μην απογραφούν σπάνε ταμεία! Η συνηθέστερη είναι ότι έχασαν του κωδικούς της αυτοαπογραφής. Οι κλήσεις που έγιναν από εκπροσώπους νοικοκυριών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ αφορούσαν σε ποσοστό 90% χαμένους κωδικούς. Η συχνότερη δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι ο σκύλος της οικογένειας έφαγε το χαρτί με τον 12ψήφιο κωδικό. Περίεργα σκυλιά έχουν. Χαρτοφάγα!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Ξεφεύγει η κατάσταση! Αγωνία για τα κρούσματα - Τι απαντά το υπ. Παιδείας στο Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Με rapid test σε κλειστούς χώρους οι εμβολιασμένοι - Tην Τρίτη οι εισηγήσεις των ειδικών

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Πότε θα δουν λεφτά οι δικαιούχοι