BOMBER

Η εμμονή της υποχρεωτικότητας του εμβολίου δεν εξαφανίζει τον ιό

Εμβόλιο covid-19
Στο «τραπέζι» η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 40 ετών
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Το καινούργιο «φρούτο» που φαίνεται να λανσάρει η κυβέρνηση είναι αυτό της υποχρεωτικότητας του εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό άνω των 40 ετών. Ακόμα δεν το έχει πει επίσημα, αλλά από τα συμφραζόμενα των υπουργών της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι πάνω στο τραπέζι.

Δεν ξέρουμε βεβαίως αν κάτι τέτοιο προκύπτει από επιστημονικές έρευνες και στοιχεία που να συνηγορούν και να αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός πρόκειται να εξαφανίσει τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του. Αναφορικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια, προφανώς όχι στην ομάδα 18-28». Πρόσθεσε δε, πως χθες κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.

Είναι να απορεί κανείς πάντως, αφού όλοι οι επιστήμονες εδώ και μήνες μας λένε ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να είναι και φορείς του ιού, αλλά και να νοσούν και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί την σκοπιμότητα του να γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός. Μέχρι πριν από λίγο καιρό επιστήμονες και πολιτικοί μας διαβεβαίωναν ότι αν επιτευχθεί εμβολιαστική ανοσία σε ποσοστό άνω του 70% θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας και θα εξαφανιστεί ο ιός.

Πώς φτάσαμε λοιπόν ως εδώ όταν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί και στους περισσότερους χώρους έμπαιναν μόνο εμβολιασμένοι; Κάτι δεν μας λένε καλά, κάτι δεν στέκει σε όλο αυτό το αφήγημα. Προφανώς εδώ που φτάσαμε θα πρέπει να ενημερωθεί με υπευθυνότητα ο ελληνικός λαός για την χρησιμότητα των εμβολίων και αυτό να γίνει ξεκάθαρα χωρίς περιστροφές. Σώζουν ή δεν σώζουν τα εμβόλια και από τι σώζουν; Περιορίζουν ή όχι τον ιό και τις μεταλλάξεις του; Ή μήπως τα εμβόλια απλά βοηθούν ένα μέρος του πληθυσμού (όχι όλους) στο να μην είναι βαριά η νόσηση;

Αυτά πρέπει να ειπωθούν με σαφήνεια και ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό ο οποίος εδώ και 2 χρόνια τελεί υπό σύγχυση λόγω των μπερδεμένων μηνυμάτων που στέλνουν τόσο οι πολιτικοί όσο και οι επιστήμονες.

Και πώς φτάσαμε τις 30.000 και 40.000 κρούσματα την ημέρα και ακούμε μέχρι και για 100.000, με τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο με 2 και με 3 δόσεις; Πώς είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια έξαρση με το 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο; Αν λοιπόν ούτε με το εμβόλιο δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ιού, τότε ας παρθεί μια απόφαση για σκληρό lockdown μήπως και ξεμπερδέψουμε με αυτή την περιπέτεια. Διότι το σενάριο να είμαστε και εμβολιασμένοι και σε lockdown ξεπερνά κάθε όριο παραλογισμού και θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην πλειονότητα του λαού. Αυτή την φορά δεν θα ξεσηκωθούν μόνο οι μη εμβολιασμένοι, αλλά και αυτοί που έκαναν και την 3η, την λεγόμενη αναμνηστική.

Δεν χρειάζεται δηλαδή να είσαι καθηγητής της Ιατρικής για να καταλάβεις ότι τα εμβόλια δεν έχουν εξαφανίσει τον ιό, και βεβαίως δεν μας έφεραν καμία ελευθερία όπως η πλύση εγκεφάλου μας έλεγε εδώ και δυο χρόνια. Εδώ και δυο χρόνια είμαστε συνεχώς στο τελευταίο μίλι κι αυτό είναι τουλάχιστον κουραστικό και εξοργιστικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Εφιάλτης με πάνω από 35.000 μολύνσεις την Πέμπτη

Εμβολιασμός: Στο «τραπέζι» η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 40

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)