BOMBER

Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν κήρυξε πυρηνικό πόλεμο ο Πούτιν;

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν
Ο Βλάντιμιρ Πούτιν
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Τελικά όλα τα δυτικά ΜΜΕ έπεσαν μέσα στις εσχατολογίες που ήθελαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακοινώνει τη συντέλεια του κόσμου, την κόλαση και διάφορα

Μιλώντας μπροστά σε πάνω από 10.000 στρατιώτες, ο Πούτιν επανέλαβε τη λογική του για αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η Δύση σχεδίαζε επίθεση στην Κριμαία και ότι η Μόσχα δεν είχε «άλλη επιλογή».

Και φυσικά, δεν μίλησε ούτε γενική επιστράτευση, ούτε κήρυξε κάποια κλιμάκωσαη του πολέμου. Η ομιλία του ήταν απαλλαγμένη από κάθε απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων, ρητορική η οποία είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα, προκαλώντας την ανησυχία της Δύσης. Ήταν μια ομιλία εσωτερικού ενδιαφέροντος που είχε ως στόχο να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα των Ρώσων, κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει εγκαίρως από το Newsbomb.gr.

Βεβαίως ο Πούτιν χάλασε όλο αυτό το συνωμοσιολογικό αφήγημα που άκριτα έσπευσαν πολλοί να υιοθετήσουν και έφτασαν στο σημείο να μας περιγράφουν και το αεροσκάφος «Doomsday» ή αλλιώς το «ιπτάμενο Κρεμλίνο».

Διαβάστε επίσης:

O Πούτιν «ακύρωσε» εκ νέου τη Δύση - Όσα είπε και όσα...δεν είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε 11 λεπτά