BOMBER

Οι «κοριοί» είναι αιμοβόρικα έντομα...

Οι «κοριοί» είναι αιμοβόρικα έντομα...
Unsplash

Το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστο, ούτε βεβαίως πρωτοφανές. Συνεπώς κανείς δεν χρειάζεται να πέφτει από τα σύννεφα

Παρακολουθήσεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται. Έτσι κι αλλιώς, η ραγδαία εξάπλωση του κυβερνοχώρου έχει καταργήσει την έννοια της ατομικότητας, της ιδιωτικότητας και των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων εδώ και χρόνια.

Παλιά τους λέγαμε κοριούς, τώρα έχουν ξενικά ονόματα predator κλπ.

Βεβαίως υπήρξαν και περιπτώσεις που συντάραξαν την πολιτική ζωή του τόπου, όπως για παράδειγμα το 1989 με το σκανδαλο Κοσκωτά και τις παρακολουθήσεις όταν διοικητής του ΟΤΕ ήταν ο Τόμπρας. Αξέχαστες εποχές. Οι κασέτες με τις συνομιλίες μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών παραλίγο να πωλούνται στα καλάθια στην Ομόνοια. Λάσπη, βούρκος και κατηγορίες εκατέρωθεν.

Αντίστοιχο κλίμα δημιουργήθηκε και το 2006. Ξένες υπηρεσίες παρακολουθουσαν τη μισή κυβέρνηση της ΝΔ. Βεβαίως αυτά τα σκάνδαλα πυροδότησαν πολιτικές εξελίξεις, αλλά δεν σταμάτησαν ποτέ. Ούτε βέβαια μάθαμε την πλήρη αλήθεια. Μάθαμε μόνο όσα το «σύστημα» ήθελε να ξέρουμε. Τόσα, όσα. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν ξεδιαλύναμε και δεν αποσαφήνισαμε τα πάντα.

Οι κοριοί φίλοι μου είναι αιμοβόρικα έντομα, σου ρουφάνε το αίμα, δεν φεύγουν εύκολα, μόνο με πετρέλαιο. Συνολική κάθαρση απαιτείται....