BOMBER

Τον στηρίζει ο θείος Τζο τον Ερντογάν…

Τον στηρίζει ο θείος Τζο τον Ερντογάν…
Associated Press

Τελικά ο Ερντογάν κατάφερε να δει τον Μπάιντεν, αλλά και τον Μακρόν παρά το γεγονός οι δυνάμεις της Δύσης δήθεν τον έχουν στο περιθώριο.

Εδώ που τα λέμε δεν τον βλέπω να είναι ιδιαίτερα στο περιθώριο, αφού για παράδειγμα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τις Ρωσίας συναντήθηκαν προ ημερών σε τουρκικό έδαφος προκειμένου να βρουν μια συμβιβαστική λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και να πέσουν οι τόνοι για τη χρήση πυρηνικών.

Αφήστε που στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Ινδονησία, ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο αίτημα της Σουηδίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τον ρόλο του στην επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών κατ’ εφαρμογήν της διεθνούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη και δήλωσε στον Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Τουρκία στο αίτημά της για τα αεροσκάφη F-16, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Τον στηρίζει δηλαδή ο Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι μόλις χθες ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Μάντης κακών δεν είμαι, αλλά στο τέλος βλέπω να του τα δίνει τα f-16 ο θείος Τζο…